Witam, posiadam alfe od 2 lat słynną jednostke 2.5 v6 jego zmorą jest falowanie obrotów najgorsze jest to ze żaden mechanik nie potrafi zdiagnozować dlaczego falują te obroty wymieniałem wiele części na ślepo tzn. sonda lambda czujnik temp. przepustnica czyściutka i zero błędów na kompie . świece uszczelke pod głowicą przepływka podobno jest ok elektryk przebadał auto i nic nie znalazł cewki to samo nie mam już pomysłów szukam kogoś kto zna sie na tych silnikach bo każdy sie boi tej jednostki. rozrząd był ustawiany na czerwonych blokadach słyszałem ze to nie są oryginalne. Czy to ma jakiś związek z falowaniem ? acha mam jeszcze jedną przypadłość iż wymieniłem chłodnice pompe wody uszczelki splanowałem głowice nie ma opcji zeby uciekał płyn chłodniczy a jedak jak doleje to po jakimś czasie z chodzi wogóle już nie dolewam i auto cały czas utrzymuje przez rok dobrą temperature czy to też ma jakis związek? auto faluje bardzo jak zmienie bieg na luz to te obroty wariują prawie że aż do zera włącza sie ładowanie ze jest słabe ale to chwilowo i potem powraca do około 600- 700 obrotów czasem potrafi chodzić równo ale to przez minute albo 2. Prosiłbym o znalezienie przyczyny tego objawu z góry bardzo dziękuje.