Witam mam takie pytanko odnośnie dziwnego urządzonka obok akumulatora z którego wisi jakiś przewodzik gumowy i nie jest do niczego podłączony co to może być??? i do czego to służy... pomocy!!![]()
Witam mam takie pytanko odnośnie dziwnego urządzonka obok akumulatora z którego wisi jakiś przewodzik gumowy i nie jest do niczego podłączony co to może być??? i do czego to służy... pomocy!!![]()
Nie masz w aucie jeszcze gdzieś dziwnego przycisku albo panelu nie wiadomo do czego? Od tej gruchy zapewne odchodzą też przewody (albo wiązka 3-4 pin), jeśli tak to jest to serwomechanizm próżniowy z cięgłem Bowdena. Druga część to powinien być siłownik zamontowany gdzieś do linki gazu w okolicy przepustnicy albo podłączone kable do czujnika pedału gazu.
To bardzo rzadkie urządzenie a dokładniej uniwersalny tempomat firmy Waeco. Działające jest zupełnie jak odkrycie żywego dinozaura. Bardzo ciekawy wynalazek. Takie coś: http://pl.waeco.com/produkty/4374_700.php
Ale numer bardzo dziękuje kolego za pomoc... to już chyba wiem dlaczego tempomat mi nie działa tak jak powinien ,ale muszę się przyznać że nigdy bym nie wpadł co to za ustrojstwo tam siedzijeszcze raz wielkie dzięki pozdro
Mam taki sam i do tego sterownik mocowany na kierownicy ale nie działa nie wiem czemu