Cześć.
Udało się ustalić szczegóły. Nasze spotkanie odbędzie się 15 sierpnia 2014 roku (piątek - święto). W związku z tą datą niemożliwe było spotkanie nad zalewem Piaski Szczygliczka oraz w hotelu Borowianka.
Nie dysponują wolnymi miejscami dla nas. W związku z tym, wykombinowaliśmy coś innego.
Spotkamy się o 13:00 pod galerią Ostrovia w Ostrowie Wielkopolskim, następnie wspólnie kolumną wybierzemy się na miejsce spoczynku w miejscowości Szałe.
PLAN:
1. 13:00 - galeria Ostrovia w Ostrowie Wielkopolskim (przy DK25 - wylot z Ostrowa Wlkp. na Kalisz) - miejsce spotkania
2. 14:00 - wspólny przejazd kolumną przez Ostrów Wielkopolski > Ołobok > Chotów > Żydów > Borek > Wolica > Szałe
(jeśli chcemy, możemy jechać dalej, to w końcu my decydujemy co i jak będziemy robić)
3. 15:00-16:00-17:00 - Dojazd do Szałe - grill na zamkniętym dla innych samochodów placu.
4. ?? na koniec dla chętnych wspólny przejazd bez celu po zmierzchu
Teraz coś więcej o miejscu w którym mamy odpocząć przy kiełbasce.
widok z góry. w czerwonym kółku zaznaczony plac.
miejscowość Szałe, przy zalewie, wjazd tuż obok hotelu Maria (ul. kaliska 80).
Plac znajduje się w zamkniętym dla ruchu miejscu. Zgodę na wjazd w to miejsce wyraził sołtys wsi Szałe. Plac jest wyasfaltowany, dojazd do niego na pewno nie przysporzy nam żadnych problemów. Osobiście sprawdzałem, czy nie ma tam zbyt dużych krawężników czy innych przeszkód. Miejsca jest sporo, także wszyscy się pomieszczą. Sam plac znajduję się tuż obok plaży. Z atrakcji jest jeszcze plac zabaw dla najmłodszych. Jest również toaleta.
Niestety nie wszystko złoto co się świeci. Jedzenie i napoje przywozimy we własnym zakresie. Dodatkowo sami musimy sobie zapewnić miejsce do siedzenia oraz grilla.
Stąd moja ogromna prośba, kto może, niech zabierze krzesełka, stolik rozkładany, grilla i wszystko co potrzebne do biesiady
brama wjazdowa na teren zlotu - postaramy się oznaczyć bramę wjazdową tak, żeby każdy spóźniony widział
miejsce naszego zlotu
Co zabrać ze sobą?
1. dobry humor
2. samochód (najlepiej Alfę)
3. grilla, węgiel, rozpałkę,
4. rozkładany turystyczny stolik (ma ktoś?)
5. krzesełka dla siebie i pasażerów,
6. parasol taki duży? (jak ktoś ma i da się to wcisnąć do auta to czemu nie?),
7. coś na komary
Zlot jest oczywiście DARMOWY. Wszelkie ewentualne opłaty związane z przygotowaniem zlotu pokrywam ja oraz Monika.
Planujemy również wykonać pamiątkowe dyplomy dla osób które przyczyniły się do tego, że spotkanie będzie właśnie w tym miejscu.
Wszelkie pytania i zastrzeżenia możecie kierować do mnie i Moniki. Czekam również na ewentualne sugestie. Jesteśmy otwarci na propozycje i zmiany. Jest jeszcze trochę czasu, więc wszystko można dograć.
Chętni dopisują się do listy:
1. areyoufine - 147TI
2. Moniq - 145
3. Greciu - 156 GTA
4. MacStefi-14?(ktora blizej bramy bedzie stala)
5. Five może spider a może z jahem z buta z browarem
6. Cinek - 156 FL
7. Emani - 156
8. plesiuuu 156 - tylko na chwile się wyrwę z imprezy rodzinnej
9. lukas201989+Karolina - 159
10. Kiniu - 156
11.