Jak w temacie, szukałem i nie znalazłem
Obleciałem cały przód i nie znalazłem, bezpiecznik cały ( ten przy aku )
MOże jest gdzieś schowany czy szukać tak jak w 156 koło zbiorniczka spryskiwaczy?
Jak w temacie, szukałem i nie znalazłem
Obleciałem cały przód i nie znalazłem, bezpiecznik cały ( ten przy aku )
MOże jest gdzieś schowany czy szukać tak jak w 156 koło zbiorniczka spryskiwaczy?
Ostatnio edytowane przez lukas1983 ; 02-08-2014 o 11:23
Stojąc frontem do maski za lewym reflektorem. Jeśli klakson przestał działać to na 95% przepalona ścieżka w kierownicy. Robiłem to tydzień temu. 20 minut roboty. Potrzebna lutownica, imbus i kawałek kabla.
ale która ścieżka?
jak poduchę się odkręci to idzie wtyczka z dwoma kabelkami i te idą dalej takim metalowymi blaszkami...
O nie chodzi?
Te dwa kabelki idą do takiego czarnego pudełka w kształcie litery U. Owe pudełko trzeba wyciągnąć po odpięciu dwóch kabli (chyba czarny i czerwony), kostki oraz taśm przycisków kierownicy. Następnie otwieramy pudełko delikatnie podważając zatrzaski. W środku znajdziemy płytkę drukowaną z przepaloną ścieżką. Robimy mostek z kabelka i gotowe.
http://www.alfaworkshop.co.uk/156_horn_problem.shtml
Dodano po 4 minutes:
Przed przystąpieniem do prac trzeba koniecznie odpiąć akumulator! Poduszka teoretycznie nie może wystrzelić ale praktycznie lepiej dmuchać na zimne. Dodatkowo należy zwrócić szczególną uwagę prze wlutowywaniu kabelka w miejsce styku kostki tak aby cyna nie przelała się po innych stykach.
Ostatnio edytowane przez Mateusz_Poznań ; 02-08-2014 o 14:52 Powód: Dodano
ok. dzięki
ok. dzięki
Jeśli mówisz o tym nadpalonym elemencie to tak. Rezystora SMD raczej nie przylutujesz w domowych warunkach. Najlepiej wlutować kabelek od czerwonego kabla do pinu z kostki. Ja użyłem kabla od starych lampek choinkowych i doskonale spełnia swoją funkcję.