Kupiłem Alfe gt z uszkodzona skarzynia 5cio biegowa zgrzyta przy wbijaniu 3 i wyskakuje 4. Chce kupic inna uzywana skrzynie i moje pytnie brzmi od jakiego samochodu podpasuje mi skrzynia biegów i czy moge załozyc 6 biegowa?
Kupiłem Alfe gt z uszkodzona skarzynia 5cio biegowa zgrzyta przy wbijaniu 3 i wyskakuje 4. Chce kupic inna uzywana skrzynie i moje pytnie brzmi od jakiego samochodu podpasuje mi skrzynia biegów i czy moge załozyc 6 biegowa?
w GyTy w JTD były skrzynie tylko i wyłącznie 6 biegowe z tego co mi wiadomo, więc aż jestem ciekawe jakiego to Ci składaka złożyli i kto jest taki bezczelny żeby to sprzedać![]()
Samochód kupilem w niemczech sprowadzony z francji z papierami francuskimi od 1 wlasciela
alfa byla po pieniadzach to juz wiadomo dlaczego
znalazlem na necie ze skrzynia ma oznaczenia M32 i czy moge np kupic tak skrzynie od punta i bedzie pasowala do gt ?
Dodano po 10 minutes:
i czy duzo by trzeba był przerabiac do tej skrzyni
Ostatnio edytowane przez dario2104 ; 10-08-2014 o 19:57 Powód: Dodano
a masz na 100% silnik JTD 16v? Jesli tak to niemozliwe ze masz 5tke skrzynie. Kup skrzynie 6biegowa dedykowana do tego silnika. Moze tylko galke masz od 5biegowej??
Gdzies na forum był taki temat, że user kupił AR z gałka 5cio biegową, i nie wiedział że ma 6tke.
punto nie miało 1,9 16V, wiec przełożenia, oraz przekładnia główna może być inaczej zestopniowana,
nie kombinuj, kup skrzynie od 156/147/GT jak Cie nie stać sprzedaj padake...
pzd.
Ostatnio edytowane przez george11 ; 10-08-2014 o 20:28
dzieki wszytkim okazalo sie ze mam tylko kapselek zalozony z 5 biegami lol
a orirntuje sie ktos czy moglbym dostac tak skrzynie w okolicach wroclawia raze m z montazem ?
i jak dlugo by zeszlo zamontowac ?
koszt wymiany skrzyni to tyle co i wymiana sprzęgła... u mnie pod wrocławiem jest to 400-600zł w zależności od warsztatu
do 600 zł, ździerstwo!! przeciez nie ma tam żadnej filozofii, to ile tam kosztuje rozrząd??
pzd.
Yhy a moglby ktos podac adres takiego magila ze skrzyniami w okolicach wrocka?