Witam !
Ostatnio zmieniałem głośniki z przodu + zwrotnice do tego. Tweetery zostawiłem fabryczne, bo nowych nie mogłem zmieścić w fabryczne miejsca.
Jak wszystko złożyłem, zlutowałem kable, to grało ok..i tak przez 3 dni. Aż tu pewnego razu wsiadam, radio się załącza, jednak nie ma dźwięku. Zauważyłem teraz(odkąd zmieniłem głośniki), że po włączeniu radia jest taki dziwny, bardzo krótki dźwięk w głośnikach (podobny do tego, gdy np. podpinamy zewnętrzne {włączone już} głośniki do laptopa). Ku mojemu zdziwieniu w ten sam dzień na wieczór wszystko wróciło do normyRozebrałem dziś prawy boczek drzwi, ruszałem tym kablami gdy radio grało, ale ani na chwilę się nie odłączyło. Następnie po 2 godzinach wsiadłem i znów cisza
Wydaje mi się, że nic źle nie zlutowałem (ruszałem tylko kable w drzwiach). Przychodzi mi do głowy tylko jedna rzecz, a mianowicie...kable zwrotnicy, które wpiąłem we wtyczki od wooferów, żeby je zmienić miejscami (pamiętam, że też normalnie grały głośniki gdy tak próbowałem złączyć, bo zbytnio nie mogłem dojść, który to + i - w tej wtyczce od woofera
{w sumie do dziś nie wiem
}). Podpowie ktoś, co może być przyczyną w tej sytuacji??
![]()