Nie mam i nigdy jeszcze nie posiadałem żadnej Alfy - niestety... Zawsze jakieś stereotypy i różni "doradcy" i "eksperci" dość skutecznie wytrzepywali mnie z wielkiej chęci posiadania AR - dlatego przemieszczałem się głównie Skodami, WV, Toyotą, Peugeotem a obecnie KIA (to akurat służbowa, więc nie miałem wpływu - ale i tak wymieniam, bo wciąż nie jest to Alfa).
Ale wszystko wskazuje, iż to się nareszcie zmieni :]
Niedawny splot różnych sytuacji życiowych sprawił, iż pojawiła się potrzeba zakupu auta na własność - do tego mam już swoje lata na karku, więc postanowiłem, że najwyższy czas na zmiany w podejściu i teraz musi to być AR i koniec. A konkretnie 159 (rozpatruję jeszcze 166). I najlepiej czarna. Bo chcę wreszcie mieć auto takie, jakie chcę, a nie takie, które jest jakimś kompromisem.
Zacząłem wertować zasoby internetowe w poszukiwaniu różnych informacji o modelu, który sobie wybrałem, o cenach, silnikach, odmianach, poradach, awaryjności, co dobrym wyborem, co nie bardzo, etc. i tak trafiłem przypadkowo na niniejsze forum.
Poczytałem, poprzeglądałem je i postanowiłem pojawić się w gronie jego użytkowników już teraz, w sumie zanim stanę się użytkownikiem Alfy - licząc też, czego nie ukrywam, iż uzyskam jakieś porady i wskazówki od udzielających się tu osób, dobrze przecież znających auta AR, tak przy samym wyborze egzemplarza dla mnie jak i podczas jego eksploatacji.
Tyle na teraz
Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam.