Witam.
Mam maly problem,otoz zauwazylem ze zscina mi opony od wewnatrz z przodu w mojej 156.Moze znacie jakies miejsce gdzie moge podjechac ustawic porzadnie geometrie bo bylem juz na dwoch stacjach kontroli pojazdow i nic to nie dalo?
Witam.
Mam maly problem,otoz zauwazylem ze zscina mi opony od wewnatrz z przodu w mojej 156.Moze znacie jakies miejsce gdzie moge podjechac ustawic porzadnie geometrie bo bylem juz na dwoch stacjach kontroli pojazdow i nic to nie dalo?
geometrii nie da się ustawić w 156. jeśli KPK wykracza poza normę w którąkolwiek stronę, trzeba sprawdzić czy całe zawieszenie jest idealnie proste - zwrotnice, wahacze. jeśli nie, to masz krzywą budę i nie da się z tym nic zrobić... aczkolwiek pewnie ktoś trafił po prostu kołem w krawężnik i coś się wygięło... jak szukasz we wrocławiu, to mogę polecić auto-jack na sztabowej.
156 niestety tak mająszczegolnie na obniżonym zawieszeniu a i wiek robi swoje. 175 koni cieżki przód i negatyw który pewnie się tam zrobił i ścina opony. Sprawdz geometrię ale wydaję mi się że co najwyżej musisz trochę luzować z gazem oszczędzając opony.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
a właśnie, bo zapomniałem a to bardzo istotne.
jakby się trafił jakiś idiota, który rozpórką ze śrubą rzymską będzie chciał poprawiać kąty(już taki jeden jest tutaj) - bierz tę rozpórkę i lej po głowie od razu. nie zgadzaj się na to pod żadnym pozorem, niezależnie od tego co powie "mechanik".
Podjade w przyszlym tygodniu na inna stacje i zobaczymy,moze w poprzednim miejscu zle ustawili zbieznosc.Szkoda mi tylko tych nowych opon...!
Wysłane z mojego Nexus 4
kuzynowi w golfie 5 scinalo prawa przednia opone bo mial felge ciut ciut krzywa. I po roku czasu opona od strone Wewnetrznej byla łysa. :p
ale ścinanie opon od wewnątrz to nie kwestia zbieżności tylko kątów, a tego się nie da regulować.