Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: 159 Sedan - jaki subwoofer?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9@185KM/385nM 2007

Domyślnie 159 Sedan - jaki subwoofer?

Witajcie.

Trochę brakuje mi basu w mojej Belli i planuję zakupić wzmacniacz i jakiś suboofer, ale nie chcę ingerować zbytnio w wygląd stockowy.

Macie jakiś przepis na sensowny bass w bagażniku, który nie rzuca się w oczy?

Myślałem nad czymś takim: http://allegro.pl/subwoofer-aktywny-...696944946.html

ale naczytałem się trochę negatywnych opinii na temat takich wynalazków. Co o tym sądzicie? Może ktoś testował? Nie potrzebuje koncerowego bassu, a w połączeniu z Parrotem mki głośniki nie dają go prawie w ogóle.

Z góry dzięki za porady.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Kiedyś siedziałem w aucie z takim samym sprzęcikiem. Niestety efekt był słaby ale to wina, grodzi bagażnika (BMW 7). W 159 można by to zamontować i powinno się sprawdzić. Jeśli w bagażnik chcesz wkładać, to zamontuj go pod tylną półką na cienkich dystansach gumowych.

Auto

Domyślnie

Hmmm, ok. Jutro sprawdzę jak mozna by to rozwiązać.

Jeśli ktoś jeszcze miał styczność z tym sprzętem to piszcie smialo

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

jeśli lubisz słuchać muzyki o jakiejś normalnej jakości to powinny wystarczyć same głośniki jakiejś dobrej firmy - taki sub ciśnienia za bardzo nie wytworzy, jedyny jego plus to to, że mało miejsca zajmuje... jak chcesz kombinować, to próbuj robić jakąś zabudowę w boczku bagażnika.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kubakostek
    Auto
    .,

Domyślnie

Jeżeli chcesz mieć wszystko co stockowe i słyszalny bas to jedyna opcja to wygłuszyć drzwi najlepiej matami stp, nie mówię tu o serii gold itp. Ja robiłem swoje stp anticor, do tego wymienić przewody na konkretniejsze i dystanse mdf aby wcisnąć solidnie nowe głośniki. Polecam na początek helixy b62c, dają radę nawet bez wzmacniacza. Jeśli chcesz mieć lekki masaż i ciśnienie w sedanie to pozostaje konkretny piecyk i jakiś jl audio, chyba, że lubisz ospały bas rodem z beemki Widziałem kiedyś zabudowę boku bagażnika 159tki, można zrobić ciekawy sprzęt bez zajmowania bagażnika. Podstawowe pytanie to limit pieniężny

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

bezsens. helixy są kiepskie, dźwięk jest płaski. okablowania wcale nie trzeba wymieniać(chyba że mowa już o sprzęcie za minimum kilka tysięcy złotych albo więcej). maty stp nie są najlepsze. dystanse nie mają nic do solidności "wciśnięcia" głośników. a gadanie o ospałym basie rodem z bmw przy subie innym niż jl audio oznacza nie mniej nie więcej niż to, że nie masz kompletnie o tym pojęcia...

Użytkownik Rowerzysta Avatar kubakostek
    Auto
    .,

Domyślnie

Wg mnie jeżeli ktoś pisze na ogólnym forum a nie typowym car audio to nie ma bóg wie jakiego budżetu. Pewnie że STP nie są najlepsze, malo kogo stać na oklejenie auta dynamatem. Znajdź mi głośniki w podobnej cenie które zagrają "nie płasko". Jeżeli uwazasz, że np. Morele tempo założone bez dystansów do blachy drzwi nie spowodują rezonansu ( oczywiście pod odpowiednim piecem). JL podalem przykładowo bo bardzo nisko schodził i był dobrze słyszalny m. In. W Borze czy pasaacie które maja dość odizolowaną przestrzeń bagażnika. Wracając do tematu to może powiedz co slyszałeś konkretnego, w jakim modelu, bo niczego nie wnosisz. Tematów na forach jest od groma. Ja uwazam , że lepiej wygłuszyć porządnie drzwi niż montować graty do bagażnika.

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Bo kolega siewcu to taki krytyk literacki, ocenia, karci, krytykuje....... tylko książki żadnej nie napisał.....
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Auto

Domyślnie

Cóż, na razie się wstrzymam i spróbuje podłączyć Parrota, tak aby puszczał dźwięk przez fabrykę.

Dzięki za wasz czas.