Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: programowanie klimatyzacji.

Andy156
    Gość

Domyślnie programowanie klimatyzacji.

Witam.
    W mojej belli mam klimatyzację dwustrefową. Czy ktoś wie jak zaprogramować siłę i miejsce działania nawiewu po uruchomieniu silnika? Jak uruchamiam bellę to dmucha na mnie (nie ma to jak poranny powiew zimnego powietrza w twarz ). Jak przestawię to za jakiś czas zmienia sobie miejsce nawiewu np. z przedniej szyby na nogi (chwila nieuwagi i przednia szybka zaparowana).

Z góry dzięki za odpowiedzi.

madagaskar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Andy156 Zobacz post
    Jak uruchamiam bellę to dmucha na mnie (nie ma to jak poranny powiew zimnego powietrza w twarz ). Jak przestawię to za jakiś czas zmienia sobie miejsce nawiewu np. z przedniej szyby na nogi (chwila nieuwagi i przednia szybka zaparowana).
    hmm... u mnie dziala to tak, ze po uruchomieniu auta nawiew dziala w takiej pozycji, w jakiej działał przed wyłączeniem zapłonu podczas ostatniej jazdy. Przetestuj taka kombinacje.

Natomiast samoczynne przestawienie nawiewu z "na szybe" na "na nogi" nastepuje wtedy, kiedy caly system masz ustawiony na "auto" (na lewym potencjometrze abydwie diody sie wtedy swieca). System sam analizuje jaka masz temp wewnatrz auta i sam dobiera kierunek nawiewu.

Niestety nie ma w naszych autach mozliwosci definitywnego wyłaczenia opcji "auto". O ile mozemy recznie wymusic sterowanie kierunkiem nawiewu (prawa dioda na lewym potencjometrze zgasnie = uzytkownik zmienil jakikolwiek parametr ukladu wzgledem jego nastawien automatycznych) to nie mozemy sterowac temperatura, ta zawsze bedzie dobierana przez czujniki