Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Dziwny huk opona czy Lożysko???

Szwejk73
    Gość

Domyślnie Dziwny huk opona czy Lożysko???

MAm maly probrel przy malej predkosci do 40 km/h z tyly auta (lewa strona) cos huczy. Po przekroczeniu 40-- stki ustaje. W czasie jazdy spoko jak dojezdzam do swiatel zbliza sie granica 40km/h zaczyna huczec. Mysle ze to moze byc opona zauwazylem ze mam z przodu po lewej strony zle zolozona opone kierunkowa, kiedys w A3 mialem lozysko walniete to huczalo czaly czas czym szybciej tyym glosniej!!
    Co koledzy sadza????

provokator
    Gość

Domyślnie

i pytasz nas o takie rzeczy? w zasadzie sam odpowiedziałeś sobie na swoje pytanie ale na pewno nie zaszkodzi przełożyć na sprawdzenie innego koła, np zapasu

Szwejk73
    Gość

Domyślnie

moze sobie odpowiedzialem, ale chcialem sie dowiedziec co wy o tym sadzicie moze jakies inne sugestie itp chyba forum jest od tego no nie

provokator
    Gość

Domyślnie

no dlatego mówię żeby przełożyć koło ale to chyba opona powinna chuczeć na zasadzie - im szybciej tym głośniej, łożysko słychać na początku tylko w pewnych zakresach prędkości... ja bym przerzucił koło na sprawdzenie, przecież to tylko chwilę zajmie

Ewentualnie możesz spróbować metody wielokrotnie polecanej na forum - lewarujesz, kręcisz kołem i słuchasz czy chuczy czy nie - osobiście ten sposób nigdy mi się nie udał)

Szwejk73
    Gość

Domyślnie

no wlasnie tak zrobilem nic nie slychac jak krecilem, przeloze jeszce ta opone zle zalozona jak nie to chyba mnie czeka wymiana lozyska

Konik
    Gość

Domyślnie

Od kiedy łożysko hałasuje przy małych prędkościach? Ilekroć u mnie nawalało łożysko to działo sie to co najmniej od prędkości 50km/h. Aby było łożysko słychać gdy sie kręci koło rękoma to musi być już mocno zużyte.
    Moim zdaniem, jeśli nic nie obciera o oponę to wina jest po jej stronie.

Szwejk73
    Gość

Domyślnie Opona

Zgadzam sie mysle ze to opona zakladam za tydzien nowe to sie zobaczy

Szwejk73
    Gość

Domyślnie

dzis zalozylem kola(215/40R17) zle nie wyglada jezdzic tez sie da, sruby plywajace zalozylem jest oki

Szwejk73
    Gość

Domyślnie

Jednak to byly opony, nie lozysko. Zalozylem inne kola z oponami i cisza. Ciesze sie bo myslalem ze wydatek mnie czeka.

Nelther
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Konik Zobacz post
    Od kiedy łożysko hałasuje przy małych prędkościach? Ilekroć u mnie nawalało łożysko to działo sie to co najmniej od prędkości 50km/h. Aby było łożysko słychać gdy sie kręci koło rękoma to musi być już mocno zużyte.
    Moim zdaniem, jeśli nic nie obciera o oponę to wina jest po jej stronie.
    Hej! Mnie na przyklad lozysko szumi w przy kazdej predkosci tyle ze ja slizgnalem sie na zakrecie i wydzwonilem bokiem kola w kraweznik;(. Na razie "mala" stoi bo strach jezdzic.
    Pozdrawiam