Witam, orientuje sie ktos gdzie mogłbym zrobic program i podniesc troche moc w mojej alfie 147 2.0 t.s. Jestem z Katowic.
Witam, orientuje sie ktos gdzie mogłbym zrobic program i podniesc troche moc w mojej alfie 147 2.0 t.s. Jestem z Katowic.
Masz silnik wolnossący- jakbyś nie wiedział
W takich silnikach jakiekolwiek podniesienie mocy kosztuje krocie
jak Ci wystarczy 5-6KM z programu za jakieś 1500zł to powodzenia w szukaniu życzęale mało kto będzie chciał się tego podjąć.
tzn, tak mam juz zrobiony wydech catback ragazzona, jestem w stanie wyspawac dolot. Czy z takim zestawem jest szansa cos jeszcze wycisnac? ewentualnie w pozniejszym czasie walki rozrzadu z agresywniejszymi krzywkami?
nie bardzo kolego - wyspawasz coś na wzór kolektora ssącego a pozbawisz go VIS'a wiec wóz straci na elastycznosci. Wałki to są realne konie do wyciągniecia ale niestety nie tanie
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
to wtedy już można iść w itb, doprężające tłoki, odelżenie całego układu korbowo-tłokowego itd itp... jak chcesz mocy, to szukaj gdzieś jaka była specyfikacja silników w wyścigach płaskich/górskich w homologacji, ile mocy to miało i idź w tym kierunku - przynajmniej będzie to sprawdzony w jakiś sposób kierunek. ale tanie to to nie będzie, taniej i lepiej by było włożyć 16vt/20vt...
Jedyne sensowne rozwiązanie to wymiana silnika na V6 lub całego samochodu...
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
hmm, no ok. Wiec narazie pozostawie jak jest, a w przyszlosci rozejrze sie za modelem GTA... aczkolwiek zainwestowanie w poliuretanowe tuleje do zawieszenia beda głupim pomyslem? bo amorki sa blisteina b6 + sprezynki eibacha -30mm. Jak panowie sądza dobra inwestycja ten poliuretan? twardosc 75 lub 80 sha czy moze wiecej?
Mozna zawsze turbo dołożyć. Albo nitro - jest manual do nitro na forum.
Pytania czy jesteś świadomy co poliuretan spowoduje?? Poczytaj jest mnóstwo tematów. Jest trwały itd - ale sztywno się zrobi i do tego będzie skrzypieć.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla