Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Problem z elektryką

norbino
    Gość

Domyślnie Problem z elektryką

Witam
    Mam taki problem, od paru dni przestalo mi dzialac pare rzeczy - otwieranie tylnych szyb, otwieranie bagaznika przyciskiem w schowku i otwieranie wlewu paliwa. Bylem pewien ze to jakis bezpiecznik, ale przejrzalem wszystkie (tak mi sie wydaje) i sa ok. Co to moze byc?

---------- Post dodany o godzinie 12:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:58 ----------

zapomniale ze jeszcze ogrzewanie tylnej szyby - i to wszystko w jednym momencie - myslalem ze to pod jednym bezpiecznikiem...

norbino
    Gość

Domyślnie

Widze ze nikt nie mial takiego problemu bo cos temat omijany... Chyba zostanie mi wizyta u elektryka, a chcialem sam cos na to zaradzic...

77alfisti
    Gość

Domyślnie

o ile dobrze pamiętam to już coś było o ogrzewaniu tylnej szyby na forum,

Użytkownik Rowerzysta Avatar radke
    Mieszka w
    Magdalenka / Grodzisk Maz.
    Auto
    Volvo S70 / Opel Insignia ST / Skoda Fabia / ...

Domyślnie

Cytat Napisał norbino Zobacz post
    Witam
    Mam taki problem, od paru dni przestalo mi dzialac pare rzeczy - otwieranie tylnych szyb, otwieranie bagaznika przyciskiem w schowku i otwieranie wlewu paliwa. Bylem pewien ze to jakis bezpiecznik, ale przejrzalem wszystkie (tak mi sie wydaje) i sa ok. Co to moze byc?

---------- Post dodany o godzinie 12:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:58 ----------

zapomniale ze jeszcze ogrzewanie tylnej szyby - i to wszystko w jednym momencie - myslalem ze to pod jednym bezpiecznikiem...
    Tak się zastanawiam.....
    Sprawdź, czy któraś z wiązek przewodów idących na tył się nie przycięła/przecięła albo zalała.
    A może wypięła się jakaś kostka ze skrzynki bezpieczników...
    Mam dziwne wrażenie, że gdzieś tu jest problem.
    Niestety nigdzie nie mogę się doszukać schematu instalacji do 166 więc precyzyjniej nie powiem....
    Pozdrawiam
    Radke

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

sprawdzales bezpieczniki te ktore sa nad tymi ktore widac w schowku,...alez to napisalem, one odpowiadaja za kierunki oswietlenie wnetrza i mysle ze za te pierdoly co u Ciebie wysiadly

norbino
    Gość

Domyślnie

Dodam ze znajomy wymienial mi wahacze z tylu, zamek w lewych przednich drzwiach i silniczek od spryskiwaczy(czyscil styki). Zauwazylem to nastepny dzien po wyjechaniu od niego z warsztatu. Ale on nie wie co moglo sie stac... Bezpieczniki sprawdzalem tylko z lewej strony pod kierownica w schowku i znalazlem kilka z prawej strony w bagazniku, sa w porzadku. Tez szukalem jakiegos opisu odnosnie instalacji elektrycznej w alfie 166 ale nie znalazlem...

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał norbino Zobacz post
    Widze ze nikt nie mial takiego problemu bo cos temat omijany... Chyba zostanie mi wizyta u elektryka, a chcialem sam cos na to zaradzic...
    A sprawdzałes bezpieczniki w bazniku dzisiaj tego ci niepowiem jakie tam są bezpieczniki ale jutro jak bedę trocha w lepszym stanie to ci mogę napisac

Alfa i jej ochroniarz

77alfisti
    Gość

Domyślnie

w bagażniki po prawej stronie są bezpieczniki tam znajduje się linka do awaryjnego otwierana wlewu paliwa, tam też są bezpieczniki szyb tylnych o nr. w skrzynce 17, 14, posprawdzaj też przekaźniki

mateo020
    Gość

Domyślnie

czy mozesz przesłać zrzut zdjęcie twoich bezpiecznikow 166 pod kierownicą??

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kolno
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 1999r

Domyślnie

miałem cos podobnego mi przestały działac wszyskie szyby, nawiew, wycieraczki i okazało sie ze to bezpicznik pod maska przy zborkiczku płyny hamulcowego były zasniedziałe styki dałem troche miedzi i nie było problemu