Witam,
mam mały denerwujący problem, nie działa mi otwieranie bagażnika z pilota. Naciskając przycisk na pilocie nic się nie dzieje, żadnej reakcji. Bezpieczniki całe, jest gdzieś jakiś przekaźnik? Ew gdzie zajrzeć?
Witam,
mam mały denerwujący problem, nie działa mi otwieranie bagażnika z pilota. Naciskając przycisk na pilocie nic się nie dzieje, żadnej reakcji. Bezpieczniki całe, jest gdzieś jakiś przekaźnik? Ew gdzie zajrzeć?
Sprawdź, czy do silownika otwietania klapy dochodzi napiecie. Może być przewód, albo sam siłownik uszkodzony. Wydaje mi sie, że znajduje sie przy ryglu.
nawet jeśli uszkodzony byłby siłownik(*dziś go zobaczę), nie powinny zapalić się kierunki?
Palą się po otworzeniu auta, jak masz zamknięty i wciśniesz bagażnik to po minucie zacznie wyć syrena alarmu jak masz
rozbiorę to i zobaczę co tam się dzieje, i czy po naciśnięciu otwierania pokaże się prąd.
Witaj.
Jestem na tym samym etapie dochodzenia. Kierunki nie mrugaja, po wcisnieciu przycisku, i nie otwiera klapy z pilota. Elektryk grzebal tam caly dzień i silownik u mnie dziala kiedy dostawał prąd z zewnątrz. Zasugerowano mi problem z modułem komfortu. Niestety z dalszym rozwojem sytuacji muszę jechac do elektronika. Zobacz tez czy słychać jakieś brzeczenie z prawej strony tylnego blotnika?
W przyszlym tyg bede wiedzial l ile eletronik do którego prowadzę auto opanuje temat
Wysłane z mojego Samsunga Galaxy S5 przy użyciu Tapatalka
święta święta i po świętach.
No niestety bzyczenia żadnego nie słychać z prawej strony, siłownik na krótko działa. Gdzieś kiedyś czytałem i jakichś bezpiecznikach, przekaźniku- tyko teraz jak potrzebuję to nie mogę tego znaleść
miałem ten sam problem w mojej alfie.Jak rozbierzesz tapicerke w bagazniku po prawej stronie(pasażer)tam beda dwa przekażniki i jeden z nich(jest brazowy i czerwony) ale nie pamietam już który jest odpowiedzialny za to i może być zaśniedziały.
U mnie problem został ogarniety. Mowa wlasnie o kabelkach i przekaznikach w tapicerce po prawej stronie. Okazal sie winny jakis kabelek. Teraz wszystko gra i buczy
Wysłane z mojego Samsunga Galaxy S5 przy użyciu Tapatalka