Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: 147 JTD 140KM Poznań, Szczecin, Krotoszyn, zna ktoś?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie 147 JTD 140KM Poznań, Szczecin, Krotoszyn, zna ktoś?

Witam,
    jestem na etapie poszukiwania pierwszej Belli Wybór padł na 147 1.9 JTD 140KM przed liftem (ze względu na budżet). Jestem z Poznania, tak więc interesują mnie oferty z tego miasta lub z dobrym połączeniem do dalszego.
    Pytanie do Was, czy ktoś może zna te samochody?

Poznań
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-...5-ID86Cd5.html

Szczecin
    http://olx.pl/oferta/zamienie-na-oso...5-ID7srkh.html

Krotoszyn
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-ogl...C35076981.html

Tą z Poznania jadę jutro obejrzeć, pozostałe to już trudniejszy temat. Najpierw oczywiście zadzwonię i spróbuję dowiedzieć się w jakim dokładnie jest stanie. Ale najbardziej liczę na to że ktoś już oglądał i może coś więcej powiedzieć na ich temat

Z góry dziękuję i pozdrawiam
    JB
    Ostatnio edytowane przez johnyb ; 18-12-2014 o 13:38

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    147 TI 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Prawy przód kiepsko poskładany. Z maski odchodzi lakier, czyli naprawa po wypadku była wykonana nieprofesjonalnie.

Przebieg podejrzanie niski, syf w środku. Wg. mnie nie warto jechać z Poznania taki kawał.
    Była wystrzelona poduszka pasażera i nie została wymieniona. Jeśli ktoś tak naprawia auto po wypadku, to nie warto się nim interesować. Wypicowany na sprzedaż.

W tym budżecie nie wróżę znalezienia zdrowej 140KM, co najwyżej wysłużoną 115KM.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Dzięki!
    Co do Poznania, z czego wnioskujesz że przód jest źle poskładany? Chodzi o brak spójności linii/szpary (nie wiem jak to nazwać) między maską a bokiem? Podejrzewałem kiepskiej jakości foto. Zdaję sobie sprawę ze stanu maski, mam znajomego lakiernika więc to byłoby do zrobienia po kosztach (w razie konieczności mogę kupić maskę w lepszym stanie do malowania). Nie brałem jednak wypadku pod uwagę, i to mnie trochę zmartwiło. Ale pojechać i tak pojadę ją zobaczyć, 147 widywałem tylko na ulicy, tak więc będzie to mało rozeznanie czy ten samochód w ogóle mi odpowiada
    Jeśli jednak bym się zdecydował to oczywiście przed kupnem podjadę do mechanika (polecanego na forum i mającego wiedzę na temat Alf) w celu sprawdzenia i podpięcia pod kompa.

Co do pozostałych też masz rację, Szczecin też mnie zdziwił tym przebiegiem, opis też na kolanie robiony. Czytałem o słabej jakości zatrzaskach klapy poduszki, lecz pewnie masz rację że był dzwon. Oferta niby prywatna, ale wystawione przez Fiata, trochę dziwne. Czyli te dwie napewno odpuszczam.

Budżet to max 10.000zł, wiem że będzie ciężko coś znaleźć. Łatwiej byłoby z 1.6TS, no ale dobrych opinii te silniki nie mają

Edit: z silników 115km
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-1-9-...5-ID85OHt.html
    niestety mało zdjęć. Jeśli jednak faktycznie było wymienione to co w opisie to mogłaby być nawet dobra opcja...
    Ostatnio edytowane przez johnyb ; 18-12-2014 o 14:21