Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Jakie kupić radio do drewnianej konsoli

Użytkownik Embrion Avatar Wariat
    Mieszka w
    Świebodzice
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sedan I 2.0 T.Spark

Domyślnie Jakie kupić radio do drewnianej konsoli

Witam kupiłem swoją 156 z czarna skorą i drewnianą kierownicą, ''drewno podobną'' konsolą oraz gałka zmiany biegów . Całkiem przyjemnie to sie prezentuje eleacki klimat w połączeniu z białymi zegarami i zielonym podświetleniem.
    Jednak nowoczesne radia z błyszczącymi gałkami lub dyskotekowym podświetlonym panelem w tym wnętrzu jest kiczowate i efekciarskie w mojej ocenie psuje klimat eleganckiej sportowej limuzyny i odwraca niepotrzebnie uwagę!
    mam problem z dobraniem Radia . Coś w stylu mojego wnętrza jeśli macie jakieś pomysły to proszę o pomoc oryginalne radio z uwagi na jego funkcjonalność nie jest pożądane> pozbycie sie drewna na razie nie wchodzi w rachubę bo jest ono b. stylowe i praktyczne. Może ktos poradził juz sobie z podobnym problemem Wszelkie pomysły nawet te najbardziej oryginalne przemyśle i rozwarze.

http://www.alfisti.ru/156/3.jpg
    Ostatnio edytowane przez Wariat ; 30-12-2014 o 21:15 Powód: Dodanie foto

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Wymień konsolę. Radio z drewnopodobnym panelem to raczej ciężko będzie.
    Byla 156 2,0 TS,
    była 156 2,4 20V
    była 156 1,9 16V
    jest 159 1,9 16V
    była giulietta 2,0 IMOLA
    jest giulia 2,0

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Dobieranie radia do drewnopodobnej konsoli to trochę, jak ubieranie garnituru pod kolor krzesła w biurze... Radio ma po pierwsze grać. Dopasowanie to już inna kwestia. Chyba, że masz swój pomysł na jego funkcję. Pioneer miał wysokie modele w takiej konfiguracji ale to jeszcze wersje bez MP3 itd. Inna kwestia, że te radia mają wykończenie w połysku a panel w 156 jest matowy...
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 30-12-2014 o 22:08

Użytkownik Świeżak Avatar Leciej
    Mieszka w
    Błonie / Warszawa
    Auto
    Alfa 156 2.4 JTD 99 Była/ Giulietta 2.0 JTDm

Domyślnie

Może
    PIONEER DEH-P725R-W ? Radioodtwarzacz ma panel imitujący drewno.
    ..

Użytkownik Embrion Avatar Wariat
    Mieszka w
    Świebodzice
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sedan I 2.0 T.Spark

Domyślnie

Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakieś fajne radio jak najmniej rzucające sie w oczy ewentualnie z zielonym podświetleniem jak zegary. Lub z wysuwanym panelem LCD montowane jak standardowe

Ideałem szkoda ze nierealne jest dopasowanie od innego modelu alfy w konsoli centralnej z takim LCD całego nawiewu środkowego jak na foto poniżej było by grubo bo z navi

http://g04.s.alicdn.com/kf/HT1XA0_FO...bXXagOFbXD.jpg

Pionier Wydaje sie jak na razie rozsądna realną alternatywą . Czy jedyną w tym wypadku?

Tylko boje sie ze jak tak w ten naturalny styl sie wkrece to bede musiał smartphona tez drewnianego kupic zeby sie nie wyróżniał
    Chyba jednak drewniane daruje sobie

Ciekaw jestem jak by wyglądało takie cudeńko na pewno jest oryginalne i stylowe ale czy pasowało by ?

http://s1211.photobucket.com/user/VA...20300.png.html

lub

http://www.ebay.co.uk/itm/12v-Ivory-...item4ae24d91d2

Podejrzewam ze szybko bym sie pozbył takiego radia chyba ze wymontowywać je jakos mało praktyczne ale zawsze 100% ze nikt go n ie ukradnie

http://www.hemmings.com/hsx/stories/...feature23.html
    Ostatnio edytowane przez Wariat ; 30-12-2014 o 23:33

Użytkownik Alfa i Omega Avatar maxiking
    Mieszka w
    Tarnów 33-100
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 115 koni 2001/2002r

Domyślnie

Nie no kurde nie przesadzajmy , nie rób z Alfy 156 jakiegoś klasyka na żółtych tablicach , z tymi radiami to chyba przesadzasz , ten pionier jeszcze jest do zniesienia, reszta raczej odpada

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Wariat Zobacz post
    Pionier Wydaje sie jak na razie rozsądna realną alternatywą . Czy jedyną w tym wypadku?
    Zwróć może uwagę na klasyczne blaupunkty z serii DX. Poniżej DX-R4

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Była: Alfa Romeo 156 2.4JTD 100kW sedan 99' Obecna: Alfa Romeo 166 2.0 TB 151kW 99'

Domyślnie

Ja mam takiego blaupunkta, wygląda w porownaniu do odbiorników sony czy JVC bardzo elegancko, nei miga setka niepotrzebnych diód itd, swietnie sie je obsluguje w porownaiu do innych marek blaupunkty sa bardzo intuicyjne gra calkiem przyjemnie w polaczeniu z oryginalnymi glosnikami, jesli ktos ma jakies urzadzenie Apple to bardzo fajnie komunikuje sie z tym radiem przez usb (z poziomu radia ubslugujemy odtwzrzacz w urzadzeniu i na odwrot). Wczesniej kupilem blaupunkta melbourne 120 ktory jest tanszy jednak okazalo sie ze ten model ma wade konstrukcyjna ktora uniemozliwia jego uruchomienie przy nizszych temperaturach, radio poszlo na serwis i w ramach przeprosin dostalem wlasnie droższy model cupertino takze wielki plus dla obslugi blaupunkta. Jedyne wady twgo radia to że po 2 latach uzytkowania gniazdo usb zrobilo sie luzne i przy ciezkim pelnowymiarowym pendrivie na wybojach potrafi wyskoczyc error i trzeba pendrive wyciagnac i wsadzic jeszcze raz, a druga wada dla niektorych moze byc zaletą Radio ma tak czuly odbiornik ze np. u mnie w miescie "antyradia" mozna sluchac na dwoch falach 106,4 i ~88 mhz z tym ze 106,4 odbiera lepiej zas 88 ma chyba mocniejszy sygnal RDS i radio na sile czasami zmienia mi ze 106 na 88 i co wiecej zmienia wtedy tez fale zakodowana w pamieci (tzn. jesli zakoduje sobie na 1 106,4 a radio zmieni mi fale na 88 to automatycznie pod przyciskiem 1 z pamieci mam 88).