Witam serdecznie !
Borykam się z problemem odnośnie amortyzatorów tylnich z firmy BILSTEIN a MAGNETI MARELLI co sądzicie, które są lepsze? ktoś posiada/ł owe?![]()
Witam serdecznie !
Borykam się z problemem odnośnie amortyzatorów tylnich z firmy BILSTEIN a MAGNETI MARELLI co sądzicie, które są lepsze? ktoś posiada/ł owe?![]()
Zależy ile chcesz kasy przeznaczyć , jak masz coś rzędu 400zł na sztukę to bierz Bilstein B8 - nie do zastąpienia moim zdaniem. Jeśli chcesz również coś dobrego i tańszego - to Bilstein B4 - jak dla mnie nie ma lepszych.
Ostatnio edytowane przez maniek015 ; 06-02-2015 o 08:01
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Tu nie ma się nad czym zastanawiać, Bilstein![]()
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Witam.Zdecydowanie tak jak koledzy powyżej...
U siebie niedawno wymieniałem, naczytałem się sporo i koniec końcem B4 wstawiłem. Magneti w internecie ma opinie taką, że czasem trzyma się długo, czasem nie. Jakby nie trzymali jakości, albo w różnych fabrykach robili.
ja mam monroe i nie wiem w czym są gorsze od bilsteina
jarek1986, czasami to tylko efekt placeboWiększość z nas nie zauważy różnicy.
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
O pancerności Bilsteina nie ma mowy, ten kto kupuje je w nadziei przejeżdżenia długiego czasu może się niemiło zaskoczyć- przed dwoma tygodniami byłem zmuszony wymienić B6, na B8, bo padłu oba w jednym czasie. Ich gwarancją można sobie dupę podetrzeć- wychodzą z założenia że każda awaria jest spowodowana niewłaściwym użytkowaniem, a ich produkt jest idealny
Miałem każde amortyzatory Bilsteina i każda cyfra do przodu to jeden stopień twardości więcej, w przypadku B8 i SportPackowych sprężyn radzę się dobrze zastanowić, bo jest bardzo twardo, natomiast standardowe sprężyny i B4 to wanna
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Gdzie napisałem ze są ujowe?????????
Wyjaśnię łopatologicznie mi chodziło o to że ogólna opinia o tym że są wieczne nie pokrywa się z prawdą i trzeba na to się zgodzić w momencie ich zakupu.
Ja trochę więcej robię na rok niż ty, B4 u mnie przelatały w starej Alfie dwa lata przy przebiegu rocznym 43- 45 tysięcy, z tym ze były w komplecie z sprężynami SportPack
Chętnie zakupię inny komplet, tylko jakie inne amortyzatory mają taka twardość B8 i taki sam skok???????????
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 07-02-2015 o 13:36