Witam
Postaram się dobrze opisać o co mi chodziSilnik to 1.6 105KM. Jak samochód postoi kilka godzin, np po nocy to zauważyłem, że przez kilka pierwszych przyśpieszeń tak powyżej 2tys obrotów daje się wyczuć delikatnie, że nie przyśpiesza równo. Popatrzyłem na obrotomierz i wygląda to mniej więcej tak, 2 bieg, dodaję gazu i jak jest ponad 2tys obrotów to wskazówka obrotomierza idzie w górę, na ułamek sekundy zatrzymuje się i znowu idzie dalej, i później to samo. Nie trzeba czekać aż temperatura osiągnie 90 stopni, przechodzi to po paru chwilach. Zauważyłem to już jakiś czas temu, ale, że bardzo delikatnie obchodzę się z zimnym silnikiem to dopóki nie osiągnie 90 stopni to tak w okolicach 2tys obrotów zmieniam biegi i bardzo delikatnie wciskam gaz to nie czuć tego w ogóle. Dzisiaj z ciekawości zobaczyłem czy jest to nadal no i jest.
Nie wiem czy to jest jakiś problem, wg mnie tak być chyba nie powinno, a wolę ewentualny problem rozwiązać zanim się powiększyMacie jakieś sugestie co to może być? Niedługo przymierzam się do wymiany przewodów oraz świec. Auto odpala bez żadnego problemu.