-
Alfa romeo 166 2.4 175 - jawor
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4...C35906440.html
Ktoś oglądał jeszcze to auto?
Moje spostrzeżenia z dnia dzisiejszego, w sumie spędziliśmy przy nim dobre 3h.
Zacznę od zalet:
- wnętrze wygląda bardzo dobrze, nie jest poniszczone i wg nie wygląda na 300tyś, ktoś dbał o auto. W sumie ma połamany uchwyt podłokietnika od tej klapki otwieranej, czuć że było palone w środku
- automat ciągnie fajnie, zmienia biegi dosyć szybko i pewnie, nie szarpie po rozgrzaniu, dzisiaj trochę dostała, hamowałem, przyśpieszałem i znów hamowałem, na manualnym trybie również nie czuć jakiś problemów, szybko zmienia biegi
- zawieszenie w dobrym stanie, klei się drogi, nie lata jak głupia, z tyłu coś tam się odzywa
- na stacji diagnostyczniej pokazało po 40% amortyzatorów, nie czuć aby były wybite
- silnik pracuje równo, nie czuć żadnych wibracji
- lakier wygląda na oryginalny, szpary równe, nie widać żeby któryś element był po malowaniu, zmęczenie na lakierze jest jednakowe
- wszystkie szyby ori, urządzenia działają: ksenony, fotele, podgrzewania, tempowat, webasto, itp.
- książka serwisowa wygląda na oryginalną
Minusy:
- świeżo konserwowana podłoga, jakby ktoś chciał coś ukryć
- kilka zaprawek na lakierze
- siłowników od maski nie ma, pordzewiałe całe
- z tyłu dwie inne opony
- spryski reflektorów się wysuwają ale płyn nie leci (podobno już go prawie nie ma w zbiorniku)
- tylni emblemat do wymiany
- z tyłu w zawieszeniu jest coś do zrobienia, słychać głuche pukanie
-
Użytkownik
Świeżak
-
Użytkownik
Znawca
Aisin przy tym przebiegu to prawie pewny remont w najbliższym czasie
-
Użytkownik
Rowerzysta

Napisał
owczar
Cena auta dobra
Nawet za dobra. Dla mnie ta cena podejrzanie niska. Szparę maska/zderzak ma dość sporą . Sprawdź czy w ogóle poziomują się ksenony . Co do sprysków nawet jak nie ma płynu to i tak wyraźnie słychać drugą pompkę od lamp. Odżałuj na bańkę płynu i będziesz wiedział . Jak się nie wysunie to chociaż pociągnij go do góry aby zobaczyć czy jest. Może być tylko przyklejona zaślepka co jest częstym przypadkiem przy badziewiarskich naprawach.
-
Spryski się wysuwały ale nie psikały, szpara dosyć spora, maska również jest nierówno ustawiona, z lewej strony jest wyżej. Auto miałem zarezerwowane do poniedziałku jednak dzisiaj do mnie z 4 razy dzwonił sprzedający, i chciał ponaglić bo mu się śpieszy i w poniedziałek gdzieś tam jedzie, ja się rozmyśliłem i ktoś ma tam jutro po nią niby przyjechać. Najbardziej nie pasowało mi to świeże podwozie.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia