Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Strasznie zadymiło z pod przedniej części auta

Mistiq
    Gość

Domyślnie Strasznie zadymiło z pod przedniej części auta

Witam . Miałem taki problem Z rana jak codzień podjechałem do pracy ok 4 km autko sie zagrzało dojechałem na miejsce zgasiłem i zauważyłem jak powoli sie zaczał unosic siwy dym powolutku w okolicy lusterek. Wystraszyłem sie odpiąłem akumulator otworzyłem maske cały zdenerwowany. powoli przestało dymic zapach jakby spalonej ropy. Po pracy zacholowałem autko do mechanika tak mi powiedzili że do z webasto jakis olej tam był ( czy to normalne że tam może znalesc sie olej ? ) dymienie ustało widocznie sie wypalił ten olej,Przy okazji oczywioście chciałem zlikwidowac jakies piski w silniku wymiana koła pasowego paska klinowego rolek i napinacze (1100 zł poszło znowu na Belle ) teraz jest ok i cichutko. Czy ktoś miał podobny problem ?

gryzli74
    Gość

Domyślnie

Miałem u siebie podobną sytuacje ( kupa siwego dymu )tyle tylko ,że na początku zimy kiedy webasto odpaliło po raz pierwszy jak spadła temperatura , ale całkiem możliwe ,że to właśnie webasto wypaliło jakąś zalegające paliwo.

Mistiq
    Gość

Domyślnie

Mi akurat to sie przydazyło jak coś z czujnikiem temperatury zewnętrznej sie zrobiło zaniża o 7 stopni temperature na sam koniec zimy

gryzli74
    Gość

Domyślnie

No to właśnie może on dał przekłamanie na czujniki zaniżył temperaturę i webasto odpaliło , całkiem możliwe , że tak jak u mnie raz buchło przepaliło i będzie ok.