Właśnie jestem na etapie wymiany zestawu naprawczego lewarka zmiany biegów i pytanie, czy jest możliwość przerobienia lewarka z podnoszonym wstecznym na taki nie podnoszony. Moja druga połowa często zapomina o tym i to są skutki napraw lewarka.
Właśnie jestem na etapie wymiany zestawu naprawczego lewarka zmiany biegów i pytanie, czy jest możliwość przerobienia lewarka z podnoszonym wstecznym na taki nie podnoszony. Moja druga połowa często zapomina o tym i to są skutki napraw lewarka.
Rozumiem, że można raz, drugi zapomnieć. Ale, żeby to złamać to już trzeba użyć siły... Wyobraź sobie, że po zdjęciu tej blokady z równym samozaparciem przy redukcji z 5 wejdzie jej wsteczny. Narysuj jej instrukcję i naklej na zegary![]()
tak, idzie to zrobic, sciagasz galke i z lewarka do gory wyciagasz plastikowy element ktory przed wrzuceniem wstecznego podnosisz i masz mechanizm wyeliminowany
ale mysle ze nie jest to dobre rozwiazanie![]()
Ja mam zdjęta tą blokade bo przerabiałem gałkę (ucinałem) i mi do całęj reszy nie pasowało. Zrobiłem tak jak wyżej opisano zdjąłem tulejkę ze sztycy. Nie wygodne jest to o tyle że jak ktoś nieprzyzwyczajony musi celować z wrzuceniem piątki bo dźwignia idzie trochę dalej "od siebie" przez to że nie ma blokującego plastiku.
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer