-
Użytkownik
Embrion
Wymiana głośników Alfa 147 / 1.9 jtdm 2008r
Witam.
Posiadam alfe 147 2008r 4 drzwi .
Ostatnio uszkodziły mi się głośniki z tyłu i postanowiłem wymienić wszystkie 4 za jadnym razem.
Mam oczywiście orginalne radio głośniki zapewne też.
Byłem w sklepie muzycznym etc i gość mówił mi 270-300zł za pare głośników + tweerwry, czyli ~570zł + zamontowanie 200zł razem 770zł.
Ale nie jestem przekonany czy to dobra cena i czy moje radio da rade z takimi głośnikami . Nie pamiętam dokładnie jaki model to był. Wydawało mi się że chce mnie poprostu naciągnąć na coś co i tak nie da efektów .
I mam takie pytanie jakie głośniki do mojego radia będą najlepsze żeby nie przesadzić nie myśle dokładać wzmacniacza o ile to nie będzie konieczne , chcę poprawić dźwięk w aucie, lubię dodać troszkę basu ( słucham rapu )na starych głośnikach przy wiekszej głośniści zaczynały charczeć . Proszę o dokładny model , wymiary itp cena i co z montażem czy cięzko samemu to zrobić?
-
Użytkownik
Rowerzysta
pfffff ceny z kosmosu + wciśnie Ci jakiś syf, poczytaj tematy o car audio, głośniki sam zamontujesz bo to prosta robota, jeżeli nie jesteś audiofilem to sporo osób jest zadowolona z zestawu hertz dsk 165
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia