Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: skrzynia biegów

oleczka198
    Gość

Question skrzynia biegów

mam taki problem z wtorku na środę zakleszczyła mi się skrzynia biegów na 2 biegu no ale jakimś sposobem puściła i było wszystko ok. a w czwartek rano jak wyszłam z pracy okazało się ze znowu moja skrzynia odmówiła posłuszeństwa znowu na 2 biegu nie dużo myśląc odpaliłam i na tym drugim biegu pojechałam do domu tylko ze po przejechaniu jakiegoś kilometra odblokowała się czyli to świadczy ze była zamarznięta......
    a pytanie brzmi: co możne być przyczyna??

Użytkownik Rowerzysta Avatar maciek_czer
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    AR 75 1.8IE

Domyślnie

Jakbyśmy wiedzieli jeszcze jaki masz silnik...

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Zamarzły Ci aniele linki biegów pod podwoziem- sparchaciałe gumowe osłonki. Typowa w sytuacji kałuże, potem przymrozek.
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

oleczka198
    Gość

Domyślnie

1.4 boxer a to trochę dziwne bo były deszcze i 30stopniowe mrozy i nic się nie działo to dlaczego teraz przecież możne było za 4 stopnie na minusie:/

Użytkownik Rowerzysta Avatar maciek_czer
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    AR 75 1.8IE

Domyślnie

Wszytko wskazuje na linki, chociaż nieraz zimna skrzynia tak się potrafi zachować. Jeśli problem się nie powtórzy wymień olej w skrzyni, jeśli powróci trzeba dokładnie ustalić przyczynę. Chociaż dziwi mnie że dotyczy to tylko dwójki, co mogło by wskazywać na problem w samej skrzyni...

oleczka198
    Gość

Domyślnie

nic zobaczymy jak sie jeszcze raz powtórzy to pojadę do serwisu niech zajrzą do niej ale dzięki za pomoc

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Cytat Napisał maciek_czer Zobacz post
    Wszytko wskazuje na linki, chociaż nieraz zimna skrzynia tak się potrafi zachować. Jeśli problem się nie powtórzy wymień olej w skrzyni, jeśli powróci trzeba dokładnie ustalić przyczynę. Chociaż dziwi mnie że dotyczy to tylko dwójki, co mogło by wskazywać na problem w samej skrzyni...
    Po prostu zostawiła samochód na dwójce i tak lód załapał linki. :/ Można doraźnie posmarować przed kolejną zimą smarem linki, pomaga na 1 sezon ale najlepiej wymienić. Z tym ze z tego co wiem, do bx trzeba zamawiać we Włoszech i trochę to trwa i kosztuje.

---------- Post dodany o godzinie 08:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:24 ----------

Cytat Napisał oleczka198 Zobacz post
    1.4 boxer a to trochę dziwne bo były deszcze i 30stopniowe mrozy i nic się nie działo to dlaczego teraz przecież możne było za 4 stopnie na minusie:/
    Kiedy ostatnio było 30 na minusie? No może wtedy jeszcze osłonki Ci trzymały, a że było -4? hehe wystarczy -0,0001 i przy gruncie lodek zablokuje linkę , jak była choć trochę mokra! !
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!