Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Temat: Żarówki Alfa Romeo MiTo

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo MiTo

Domyślnie Żarówki Alfa Romeo MiTo

Witam,
    chciałbym dowiedzieć się czy te żarówki są godne zakupu i czy ktoś może już je kupował?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi,
    Pozdrawiam
    http://allegro.pl/osram-zarowki-mija...284146345.html

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1,6 JTDm 120km

Domyślnie

Cześć,
    Miałem kiedyś takie, różnica w stosunku do zwykłych żarówek jest zauważalna. Teraz jeżdżę na OSRAM NIGHT BREAKER i wg mnie, są lepsze od COOL BLUE. Mówię o żarówkach H7, H1 mam zwykłe bo rzadko używam.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair

Domyślnie

Z doświadczenia powiem, nie kupuj żarówek z niebieskim szkłem. Jeżeli szkiełko nie jest przezroczyste, to znaczy że część światła z żarnika zostanie zatrzymana = mniej światła na drodze. Najbardziej można to odczuć podczas jazdy po ciemku w deszczu...przed autem jest ciemność.
    Niby reflektor fajnie wygląda ("ksenon look" ) ale poza tym żadnych zalet, a raczej wady.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

Drodzy Panowie i Panie będzie odkop ale mnie strasznie irytują żarówki w mito. Irytowały mnie wczesniej ale po stłuczce ostatniej i tym jak sie przesiadłem do zastępczej astry to boję się powrotu do mito tylko przez te żarówki wszystko inne lepsze w Alfie No więc tak żarówki zwykłe żółte mam w mito i na co lepiej je zamienić. Bo w Astrze IV widzę że są żarówki nie osłonięte soczewką w mito na drodze żarówki stoi soczewka jak stawiam rozpraszająca i troche moze do wadzić ale w Oplu jak jadę to droga jest widoczna w ciemności bez problemu w Miciaku jak jadę to trzeba mocno się skupić zeby coś widzieć a w porównianiu z Xenonami z QQ to juz w ogóle nie ma o czym gadać.. Wiem Xenonów z tego nie zrobię ale coś co mocno świeci a nie wykosi mi portfela za bardzo? Czekam na propozycje Dzięki wszystkim

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wiskitki
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170km, FIAT Bravo 1.6 MJT 105km

Domyślnie

Wada mocniejszych żarówek to znacząco szybsze wypalenie odbłyśników. Wraź normalne Philipsy lub Osramy i będzie git, chyba że odbłyśniki są już wypalone, wtedy tylko wymiana lamp.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

A sposób na sprawdzanie tych odblysnikow? Pytanie takie czy jak odblysniki byłyby wypalone to czy światło nie miało by za małej mocy i złych parametrów aby przejść przegląd techniczny? Przegląd w lutym. A coś konkretnego? Kusić się na white będzie lepiej? Czy nie zbyt?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wiskitki
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170km, FIAT Bravo 1.6 MJT 105km

Domyślnie

Przegląd to przejdzie świetlik w słoiku. Luksomierz by się przydał, ale i porównanie z nowym koniecznie. Może na ASO Ci pomogą, albo masz kumpla fotografa że światłomierzem zastanego.
    Ostatnio edytowane przez tadzikpl ; 06-04-2016 o 21:37

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    MiTo 1.4 Progression 78 KM

Domyślnie

U mnie też porażka z tymi żarówkami H7, mam tungsram i nic nie widać w deszczu wieczorem. Zamierzam te do jazdy dziennej wymienić na coś niebieskiego, a mijania też pewnie na coś "droższego", tak jak wcześniej radzili

Użytkownik Romeo Avatar gar_krk
    Auto
    159 / MiTo

Domyślnie

Przejedzcie sie 159 bez ksenonow, tam jest tragedia. W mito nie jest tak zle.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

To sprawa wygląda tak z racji iż samochód stoi w aso po stluczke zadzwoniłem i podpytam jak wygląda sprawa z sprawdzanie świateł pod względem mocy światła. Poinformowano mnie ze światła drogowe można sprawdzić jednakże mijania nie i jedynie co mogą przejrzeć jak to jest z tymi światłami poprosiłem i stwierdzili że reflektory są w całkiem dobrym stanie soczewka również. Odblysnik nie potrzebny do sprawdzania bo jest od świateł drogowych a one są w dobrym stanie i dobrze świecą. I polecono mi wymianę żarówek czyli tak jak chciałem. Tylko jakie to będą jasno świecące? Stawiam że coś z Bosha może z Osram ale ponawiam pytanie jakieś szczegóły? Modele które macie i świecą jasno. I drugie pytanie jak z tymi białymi zarowkami? Wiem że blue są przyslonione i nie zawsze dają taki efekt jak powinny a białe?

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka