Witam, mam problem z klimatyzacją w mojej GTV z 1998 roku z silnikiem 2.0 V6 TB. Pojechałem dziś sprawdzić szczelność instalacji, okazało się że jest szczelna więc " Pan fachowiec " napełnił instalacje czynnikiem chłodzącym, niestety sprężarka się nie uruchomiła... Zacząłem na własną rękę diagnozę usterki, sprawdziłem bezpieczniki pod kierownicą, bezpieczniki pod maską pod tą czarną pokrywą która jest za kolektorem dolotowym na grodzi niestety są tam tylko dwa bezpieczniki 60A i 30 A oraz dwa przekaźniki, pod osłoną nad reflektorem znalazłem przekaźniki od klimatyzacji oraz jeden bezpiecznik 7,5 A i niby wszystko wygląda OK. Zlokalizowałem tez przewód który idzie do sprężarki właśnie od tej skrzyneczki przewód jest brązowy i jest połączony wtyczką mniej więcej w połowie drogi między chłodnica a blokiem silnika, zmierzyłem ten przewód na włączonym silniku i wciśniętym przycisku klimatyzacji i nic się tam nie pokazuje, brak jakiegokolwiek napięcia( może jest sterowany masą? ). Jakieś sugestie? porady ? może ktoś już przerabiał taki problem ?