Witam Panowie.
Mam pewne pytanie dotyczące 147. mianowicie chodzi mi o pukanie z przedniej części auta po stronie kierowcy.
To co zostało dotychczas zrobione to wymiana całego przedniego zawieszenie na nowe zarówno górne jak i dolne wahacze cyknięte jakieś 5000 Km jest sztywne i niewybite. po uprzednim użytkowniku auta zostały amorki AL-KO bo są w 55-60% sprawne więc ich nie ruszam nowe łączniki a gumy na stabilizatorze są OK drążek sztywno w nich siedzi. Końcówki drążków i same drążki kierownicze są w stanie dobrym nie wykazują żadnych luzów poza tym alfka przeszła kompletna ścieżkę i wszystko wyszło OK.
ostatni wymieniłem poduszkę pod silnikiem tą montowana do sanek z 2.0 TS'a.
tylne zawieszenie po wymianie tulei i amorków wszystko sztywne.
i co dalej stuki pojawiają się podczas wolnej jazdy na wybojach i nierównej "dziurowatej drodze", pukanie pojawia się też podczas przyspieszania ale tutaj już tylko delikatne pukniecie i podczas zmiany biegu głównie między 1-2 i 2-3.
Panowie co mogę jeszcze sprawdzić lub na co zwrócić uwagę.
Bo mnie krew zalewa jak słyszę stuki w mojej alfce takie same jak w rozp... escorcie, dodam ze wszelkie naprawy wykonuje sam bo nie wieże już mechanikom więc wiem co i jak zrobić a to nasza 3 miłość w rodzinie wcześniej używałem 166 3.0 V6 i 156 kombi 2,4 JTD. a 147 używa żona i to ona powiedział i o tym stukaniu.
Proszę o wszelkie podpowiedzi sugestie.