Witam, mam dwa problemy do rozwiązania.
1. Klima
Bardzo mało jeżdzę na klimie, gyż niestety zaraz jestem przeziębiony (w pracy wolę mieć otwarte okno niż włączona klimę). Niestety czasami trzeba ją włączyć, gdyż nie da się "wyrobić" w aucie - zwłaszcza kiedy postoi na słońcu. Po włączeniu klimy czuć na biegu jałowym rytmiczne drgania silnika - normalne to czy nie w JTD? Podczas działajacej klimatyzacji auto zaczyna sporo więcej palić - dodatkowo przynajmniej połowę tego co normalnie. Czy to może przez nieużywaną sprężarkę? A może coś się tam w środku zaciera? Czynnik jest, gdyż z nawiewów leci zimne powietrze - może nie lód jak to bywa w nowych pojazdach ale dość chłodne. Czynnika nigdy nie dobijałem. Może dobić i przepłukać przy okazji urządzenie świeżym olejem? A może śmigać na klimie jak najwięcej licząc, że sie samo naprawi i przeboleć zasmarkany nos?
2. Przewody wspomagania pocą się. Mechanik u którego byłem ostatnio powiedział mi to. Ktoś dorabiał nowe przewody? Jeśli tak, to proszę o informację czy da się to zrobić bez problemu czy trzeba kombinować? Jaki przybliżony jest koszt dorobienia?
Dzięki za info!