Witam kolegów
szybkie pytanie, szybka odpowiedź, wymieniał ktoś panewki w boxerze 1.6 od dołu ściągając miskę olejową?
Jeżeli tak to bez problemu czy jest z tym więcej zabawy?
Pozdrawiam![]()
Witam kolegów
szybkie pytanie, szybka odpowiedź, wymieniał ktoś panewki w boxerze 1.6 od dołu ściągając miskę olejową?
Jeżeli tak to bez problemu czy jest z tym więcej zabawy?
Pozdrawiam![]()
A już stukają?
nie no chciałbym wymienić zapobiegawczo póki mam go na "stole", ale skoro jest dojście w razie zamontowanego silnika to gitara
mam nadzieje że nic im nie będzie![]()
Dzięki za odp
Pozdrawiam
Dopóki silnik na stole to warto zapobiegawczo zajrzeć w jakim stanie jest wał, czy nie ma rys itd.Oraz ocenić stopień zuzycia panewek a nie czekać aż się sypnie.
Ja wymieniałem, dokładnie szwagier mi, panewki na całym wale tylko tyle że my mieliśmy cały silnik rozebrany w czesciach
Tzn ja nim nie targam, nie robię "łutututututu"jeżdżę praktycznie codziennie ale dbam bardziej niż o kobiete
chcę go tak odpicować żeby kiedyś mój syn miał unikatową furkę na dzielnicy, być może nawet i w Polsce, a póki co to ja się naciesze
bo tej karoserii i tego silnika nie da się podrobić
Jakbys byl zainteresowany to mam dwie zregenerowane głowice do boxera (od 1.4) ale chyba do 1.6 też podpasuje. Zregenerowane : nowe zawory, nowe uszczelniacze, nowe gniazda zaworowe, nowe szklanki, zregenerowane wałki rozrządu, nowe uszczelniacze wałka rozrządu. Mam też do sprzedania 2 nowe paski rozrządu i nową chłodnicę . Jak zainteresowany to pisz na priv
Pzdr
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6