Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Czści do alfy 159

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Unhappy Czści do alfy 159

Witam, potrzebuję kupić :
    Konsolę + poduszki
    maskę przednią + zamek
    górny pas
    wzmocnienie czołowe
    lampy przednie
    zderzak
    błotnik prawy
    lewy
    grill
    Prosze o namiary woj. najlepiej dolnośląskie .
    Alfa Romeo 159
    Pozdrawiam-Basia

- - - Updated - - -

I czy warto kupić konsolę po regeneracji ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Czy warto kupić konsolę? A warto naprawiać auto po takim dzwonie? To jest zasadnicze pytanie... Oczywiście, że nie i to w obydwu przypadkach. Jeśli w 159 tyle rzeczy jest rozwalonych, to nie mamy do czynienia ze stłuczką. Ja bym to wolał na części sprzedać, niż naprawiać "pół-środkami". Ale pewnie się nie znam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Basiu. Allegro i tablica.
    Tez stalem przed dylematem z deska i postawilem na oryginal.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Czy warto kupić konsolę? A warto naprawiać auto po takim dzwonie? To jest zasadnicze pytanie... Oczywiście, że nie i to w obydwu przypadkach. Jeśli w 159 tyle rzeczy jest rozwalonych, to nie mamy do czynienia ze stłuczką. Ja bym to wolał na części sprzedać, niż naprawiać "pół-środkami". Ale pewnie się nie znam

Poważnie uważasz, że to był "dzwon"?
    Nie wspomina o chłodnicach, mocowaniach błotników etc....
    A poduchy w 159 wywalają od kontaktu z insektami...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Moyset
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V, AR Mito 1.4 TB 120KM

Domyślnie

A wziąłeś pod uwagę, że może ma te części albo ich nie potrzebuje Panie Quba? Żeby poduszka wybuchła, to ten insekt musi być bardzo duży większy od szerszenia na pewno. Niesprawnego układu poduszek nie bierzemy pod uwagę oczywiście.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Witam, dla zainteresowanych to powiem że na pewno ją naprawię.Dzwon, nie dzwon nie ważne.Ale uderzenie w tył innego auta wcale nie było duże i mocne. Przy prędkości 40 km /h
    Chłodnice całe,dziękuję za podpowiedź.Na allegro nawet znalazłam ten sam kolor.

- - - Updated - - -

Ja nie proszę o rady czy warto naprawiać,jeśli nie mamy do czynienia ze stłuczką to z czym mamy? hm......
    Na pewno nie sprzedam na części

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Poważnie uważasz, że to był "dzwon"?
    Nie wspomina o chłodnicach, mocowaniach błotników etc....
    A poduchy w 159 wywalają od kontaktu z insektami...
    Co pijemy/palimy?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Basia Zobacz post
    Witam, dla zainteresowanych to powiem że na pewno ją naprawię.Dzwon, nie dzwon nie ważne.Ale uderzenie w tył innego auta wcale nie było duże i mocne. Przy prędkości 40 km /h
    Chłodnice całe,dziękuję za podpowiedź.Na allegro nawet znalazłam ten sam kolor.

- - - Updated - - -

Ja nie proszę o rady czy warto naprawiać,jeśli nie mamy do czynienia ze stłuczką to z czym mamy? hm......
    Na pewno nie sprzedam na części
    Jak już naprawiasz, to weź pod uwagę też te elementy, których nie widać a są ściśle związane z bezpieczeństwem. Sama wymiana konsoli i montaż nowych poduszek nie pomogą. Gdzie napinacze, kwestia centralki Airbag itd? Mam tutaj w okolicy taką perełkę bez poduszek i oklejaną deską rozdzielczą. Widać nie wszyscy muszą mieć sprawne auta. Wystarczy prestiż na parkingu...

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Jak już naprawiasz, to weź pod uwagę też te elementy, których nie widać a są ściśle związane z bezpieczeństwem. Sama wymiana konsoli i montaż nowych poduszek nie pomogą. Gdzie napinacze, kwestia centralki Airbag itd? Mam tutaj w okolicy taką perełkę bez poduszek i oklejaną deską rozdzielczą. Widać nie wszyscy muszą mieć sprawne auta. Wystarczy prestiż na parkingu...
    Z drugiej strony.... Odda auto komuś kto je rozmontuje na części i sprzeda, a sama będzie szukała innego egzemplarza używanego. Jaka pewność, że to co kupi nie miało większego dzwona? Albo miało lekkie zderzenie i zostało naprawione bez wymiany odpowiednich centralek i napinaczy? Beznadzieja polskiego rynku wtórnych aut powoduje, że lepiej naprawić i wiedzieć co się wymieniło niż kupić strupa. Dobrze wiesz, że połowa aut na rynku to powypadkowe ulepy, a druga połowa ma przekręcone liczniki....

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Prawda, czy wszyscy kupili swoje auta nowe w salonie, ja wiem co jest w moim.W chwili obecnej na nowe mnie nie stać, a tu przynajmniej wiem co zrobiłam i poza częściami które mam do wymiany jest ok.

- - - Updated - - -

A jeśli kupię konsolę to oryginalną i nie musze montować do niej poduszek

- - - Updated - - -

To nie był dzwon? To co? Wypadek? W którym tył audi wygląda jak nowy? Pytanie było proste. Jeśli nie macie w tym temacie nic do powiedzenia, to dziękuję. Spytam kogoś innego. Sami bogacze się tutaj znaleźli, którzy kupili alfę w salonach i wiedzą co w nich było nie tak. Pozdrawiam serdecznie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chojnice
    Auto
    159 i 75

Domyślnie

Czesci szukaj na allegro. Koszt calego przodu jak dobrze poszukasz to ok 4k pln. Konsola - caly zestaw ok 2.5. Nie kupuj regenerowanej... Lepiej dolozyc do ori..

Moim zdaniem lepiej jest naprawic pukniete auto w bdb stanie technicznym niz kupic cale i na przywitanie wymienic dwumase, sprzeglo, turbo, maglownice czy co tam jeszcze. Ale bezwypadek jest? Jest.. Niby