dzis przy demontażu radia zauwałylem luźny przewód
ar 156 2.4 jtd 2000r
na foto
widać kabel antenowy i kostki iso
a to cos w piankowej rurce z a'la baeczka na koncu do czego moze byc ???
![]()
dzis przy demontażu radia zauwałylem luźny przewód
ar 156 2.4 jtd 2000r
na foto
widać kabel antenowy i kostki iso
a to cos w piankowej rurce z a'la baeczka na koncu do czego moze byc ???
![]()
powinny być 2 kostki do radia jedna z czarnym czerwonym i jakimiś tam innymi to zasilanie a druga kostka to chyba 8przewodów do głośników. Moze masz jakiś gratis w postaci kabli do sterowania od pilota którego nie masz? Ciezko określic po 1 zdjeci i braku widocznych kabli - ewentualnie mozesz rozebrac pol samochodu i zobaczyc do czego one ida![]()
to po lewej to antenowy a po prawej chyba sterowanie z kierownicy.
według mnie to może być końcówka anteny do telefonu.
nic innego nie przychodzi mi do głowy.
miałem w swojej coś podobnego,przewód ten szedł do tyłu samochodu.okazało się że w tylnym zderzaku była zamontowana antena od telefonu komórkowego.![]()
moja druga ulubienica...
w tylnym zderzaku ? 156 istalację do telefonu miały w małej antence na dachu (którą też miałem i takiego przewodu nie posiadałem) chyba że miałeś nieoryginalną istalacje?
wiec, prawdopodobnie wychodzi na to ze to końcówka od anteny gsm, antenka na dachu jest. wszystko działa wiec mysle ze to własnie to![]()
no to pewnie to jeżeli masz antenkę na dachu to GSM![]()
ten kabelek po prawej to na sto% jest kabel antenowy GSM, a po lewej nie wiem bo zdjęcie jest niewyraźne.
Podłączę się pod ten temat. Mam słaby zasięg z anteny oryginalnej czyli w klapie z tyłu sw nie uśmiecha mi się szukanie wzmacniaczy itp. Czy może robił ktoś coś takiego, że podłączał kabel od GSM ( oczywiście po przerobieniu końcówki kabla antenowego) do radia , czy w ogóle tak można zrobić. Zaoszczędziło by to wiele czasu. Planowałem w miejsce GSM wstawić antenę samochodową lecz to wiąże się z demontażem podsufitówki. Proszę o podpowiedź.