Tak jak w temacie z tym, że rano odpala ładnie przejadę się do sklepu, a po wyjściu kręci i nie chce odpalić. Po podłączeniu pod komputer 0 błędów.
Tak jak w temacie z tym, że rano odpala ładnie przejadę się do sklepu, a po wyjściu kręci i nie chce odpalić. Po podłączeniu pod komputer 0 błędów.
Rozrusznik jak kreci ? Masz LPG ?
Normalnie kręci silnikiem - tu wszystko gra i odpalany na benzynie. Jest LPG - nie ma możliwości odpalenia na LPG.
Ogladales swiece ? Ja bym obstawiał na lpg, ze cos rozjechane
Czemu LPG ? Odpalam na benzynie. Świece nowe.
Sprobuj przed wylaczeniem przelaczyc na benzyne na chwile i odpalic
Sprawdze
Czujnik położenia wału korbowego. Miałem to samo. Na zimno odpala bez problemu, na ciepło przestaje. Jak silnik ostygnie to odpala ponownie.
Oryginalny czujnik Boscha to 120,00 zł, gorzej z wymianą bo dojście jest ciężkie (przynajmniej w Gtv).
No z tym, że jeśli to czujnik to powinien być błąd, a takowego nie ma. Podłączałem kilka razy i jest czysto. Poprawcie mnie jeśli się myle.
Nie zawsze będzie błąd czujnika wału w takich przypadkach. Też miałem podobnie, a błędu nie było. Po wymianie czujnika skończyły się problemy.
Pewną metodą diagnostyki tego czujnika jest pomiar jego rezystancji. Możesz spróbować go zmierzyć jak będzie ciepły - powinno być ok. 850 Ohmów - jeśli mnie pamięć nie myli.