Witam. mam pytanie czasem w moim samochodzie po włożeniu kluczyka blokuje się stacyjka,to znaczy nie idzie przekluczyć kluczyka, czasem niema zadnego problemu. w czym tkwi problem? dzięki
Witam. mam pytanie czasem w moim samochodzie po włożeniu kluczyka blokuje się stacyjka,to znaczy nie idzie przekluczyć kluczyka, czasem niema zadnego problemu. w czym tkwi problem? dzięki
A przypadkiem nie blokujesz kierownicy?
Wyryte rantem felgi
Często dzieje się tak od wyrobionego grotu. Miałem podobnie w Bravo. Dorobiłem grot i problem zniknął.
U mnie rozwiązanie tymczasowe (ale skuteczne), to nie odpuszczanie jak już przekręcę kluczyk. Czyli cały czas stały nacisk żeby kluczyk ani trochę nie wrócił do poprzedniej pozycji. Na razie działa bezbłędnie. Jak ogarnę te jakieś karty kodowe i inne rzeczy których nie mam to będę się zastanawiał co z tym zrobić.
Nie wiem jak u was ale u mnie dzieje się tak, że jak po przekręceniu kulczyka w pozycję Mar nie dam przez ok 5s na zapłon to też włącza się blokada i muszę wyłączyć całkowicie i od nowa. Wydaje mi się że jest to fabryczna opcja tylko nie wiem czemu służy![]()
Włóż kluczyk, spróbuj przekręcić i w tym samym czasie poruszaj kierownica na prawo i i lewo czy się odblokuje ;d Może po prostu blokada Ci się włącza a Ty myslisz, że anomalie.
Z drugiej strony
Ja jak moją alfe kilka lat temu kupiłem to zacinała się stacyjka i to OSTRO, w końcu w nerwach, nie wiem co mną pokierowało ręka z częstotliwością wiecznego singla zacząłem tym kluczykiem poruszać w środku stacyjki i problem jak ręką odjął, może tam jeszcze sporadycznie się zacieła, ale potem wymieniłem kluczyk na nowy i problem całkowicie zniknał
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 21-08-2015 o 09:32