Hey wszystkim
średnio na 4-5 odpaleń kończy się dziwnym buczeniem po odpaleniu które później ustępują średnio po 5-10sek po podaniu gazu
czy ktoś też tak miał ?
https://youtu.be/gqjWrIGqZeY
Hey wszystkim
średnio na 4-5 odpaleń kończy się dziwnym buczeniem po odpaleniu które później ustępują średnio po 5-10sek po podaniu gazu
czy ktoś też tak miał ?
https://youtu.be/gqjWrIGqZeY
Widzę na filmiku włączoną klimę.
Od razu ten dźwięk skojarzył mi się z brakiem odpowiedniego poziomu czynnika w klimatyzacji.
twoja Bella po prostu cieszy się na twój widok i tak wyraża swoje uczucia
Mi to nie brzmi jak klima, tylko jak zapowietrzone wspomaganie. Jak jest problem z czynnikiem od klimy to jest to dźwięk bardziej przypominający szlifierkę kątową niż takie buczenie (i też nie tak głośny)...
Mam podobny dźwięk tylko, że u mnie dużo dużo ciszej brzęczy.
Zmieniłem wczoraj zbiorniczek płynu wpomagania na nowy bo miałem z 05' i wymieniłem płyn wspomagania (zostałem przy czerwonym)
Dzis przejade troche większy kawałek zobaczymy.
Wczoraj buczało troche przy odpaleniu ale przestało w trakcie jazdy natomiast wcześniej brzęczało cały czas. Dam znać wieczorem.
nie jest to klima, niedawno nabijałem , a buczenie jest tez przy odpalonej
tak sam przekładalem zegar z polifta ,szukam
04-09-2015, 22:07 #5
anAlfaBeta jak ją odpowietrzyć ?
Wymień zbiorniczek i płyn wspomagania, u mnie pomogło.
Też taki dźwięk miałem po odpaleniu i podczas jazdy gdy np stałem na światłach i auto chodziło bez gazu, a przy kręceniu kierownicą dźwięk się nasilał.
tobiasz poszukaj tematu o zbiorniczkach. Najpierw sprawdź jak zachowuje się płyn - odpal silnik, odkręć korek zbiorniczka wspomagania, niech ktoś energicznie kręci kierownicą a Ty obserwuj płyn. Powinien być gładki jak stół cały czas. Jeśli się burzy - na 90% zbiorniczek do wymiany (wadliwe sitko, zaburzony przepływ płynu).
Do sprawdzenia optycznego również szczelność układu, może płyn gdzieś ucieka jak auto stoi i po odpaleniu musi przepchać powietrze...
ED: nie twierdzę jednak na 100% że dźwięk pochodzi z układu wspomagania, bo nie da się tego stwierdzić po tym krótkim filmiku
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 13-09-2015 o 21:49