Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Problem z odpaleniem "alfa CODE" :(

sSnajper99PC
    Gość

Thumbs down Problem z odpaleniem "alfa CODE" :(

Witam .Mam problem ze swoja alfa 145 boxer 1.4 benzyna na LPG
    w zeszlym tygodniu ..zmienialem swiece. na nowe i przewody rownierz NGK-PB6E
    i gDy odpalalem na nowym zestawie ..to wszystko lalunia cykla i złapala za pierwszym..wiec wsiadlem i troche nia pojezdzilem... spokojnie tak tylko zeby zobaczyc jak wszystko nowe dobrze pracuje....bylo OK.
    ale pozniej za kilka godzin gdy potrzebowalem jechac ... wsiadam w swoja 145-tkę wkladam kluczyk przkrecam na zaplon ..a tu mi sie zapala kontrolka "CODE" I MARCHEWA OD WTRYSKÓW ... wiec czkam KILKA sekund zeby zgasły i zebym spokojnie odpalił..a one NIC
    NIE GASNA I WCALE NIE CHCA ZGASNAĆ wyjolem kluczyk ze stacyjki i ponownie na zaplon a tu to samo wiec sproowalem odpalic..silnik kreci ale nic poza tym
    razem z sasiadem sprawdzilismy i nie dochodzi prad na swiece...ale jak czytalem na forum alfaholicy ..ze to wszysko przez "IMMOBILISER" wiec ja juz nie wiem o co chodzi

ale jak to "immo" i "lampka code" to słyszalem ze trzeba "przekodowac kluczyki"?!?!chyba nie jestem pewien.
    GDY kupywalem 145 dostalem tylko 2 kluczyki do stacyjki i nic poza tym....ani zadnego kluzyka startowego ani zadnej karty z kodami
    nie wiem co teraz robic..jutro jade sie spytac o to przekodowanie kulczyka..ale czy to cos da
    moze jest jakis inny i nie drogi sposób na zdjecie tej blokady zaplonu?!?! albo wogole na zdjecie "immo"?>>bo podobno tak mozna ?

czekam na odpowiedz jesli wogole moge na nia liczyc pozdrawiam.
    to moj e-mail <domipru@wp.pl> .. czekam na podpowiedzi..

Korczu
    Gość

Domyślnie

kolego po pierwsze nie ten dzial,a po drugie tu masz wszystko na ten temat