Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: RadioNav z Blue&Me - problem z odtwarzaniem muzyki z USB w Media Player.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Rafal_TBI
    Mieszka w
    Zawiercie
    Auto
    Była: 159 1750 TBI Rosso Alfa '10, Jest: 166 2.5 V6 Rosso Proteo '98

Domyślnie RadioNav z Blue&Me - problem z odtwarzaniem muzyki z USB w Media Player.

Witam.

Posiadam w swojej 159 takie radio:

Włożyłem pendrive (4GB) do gniazda USB w schowku, muzyka się odtwarza, ale mam następujący problem:
    - w Media Player utwory odtwarzają się bez podziału na foldery
    - nie widać ich nazw, czasu odtwarzania
    - w Menu, podczas wybierania trybu odtwarzania wszystkie opcje oprócz "odtwarzanie wszystkiego" są wyszarzone.

Próbowałem już innego pendrive'a, oczywiście oba wcześniej sformatowałem i nic to nie zmienia.

Zaczynam się zastanawiać czy może jest jakieś ograniczenie w pojemności nośnika (np. do 1 lub 2 GB) lub foldery albo pliki muszą być jakoś specyficznie nazwane? (próbowałem już skrócić nazwy plików tylko do nazwy wykonawcy, nic to nie zmieniło)
    W instrukcjach RadioNav i Blue&Me nie znalazłem żadnych konkretnych informacji.

Proszę o pomoc, pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR 159 2,4 JTDm+ SW Exclusive

Domyślnie

Kolego ja mam pena 32GB i działa bez problemów. Formatuj FAT32 i sprawdź raz jeszcze opcje media player... wydaje mi się, że możesz mieć coś wyłączone w ustawieniach.

Edit: foldery zmieniasz z kierownicy (słuchawka-media player-folders)

Mieszka w
    Zawiercie
    Auto

Domyślnie

Powiedz mi w takim razie "łopatologicznie" jak to wygląda...
    Foldery zmieniam tylko z kierownicy w menu między zegarami? Nie da się "joystickiem" na radiu, tak jak w instrukcji napisali, strzałkami góra/dół?
    Żałuję że dziś jeszcze nie sprawdziłem menu Media Player między zegarami tylko kombinowałem w samym radiu.
    U Ciebie normalnie na radiu wyświetla się wszystko czy na radiu masz tylko napis "media player" zamiast czasu odtwarzania jest --:-- i brak nazwy utworu?

Jutro od rana będę się dalej z tym bawił, najwyżej zrobię zdjęcia gdy coś będzie dla mnie niejasne.

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Powiem Ci tak: z kierownicy działa na 100% natomiast u mnie ani z kierownicy (prawy joystick) ani przez pokrętło w radiu nie działa... aktualizowałem firmware do 5.5 i 5.6 nadal bez zmian.
    Podczas odtwarzania muzy z USB wyświetla mi czas i nazwę, dodatkowo jak zmienię tryb media player na folders to pokazuje też z jakiego aktualnie gra muza.

Mieszka w
    Zawiercie
    Auto

Domyślnie

Ja też zaktualizowałem do 5.6.
    Choć tyle że wyświetla Ci czas i nazwę, a nawet folder, gdy uda mi się uruchomić jakoś chociaż tyle to będzie sukces. Nie skupiałeś się jakoś na nazwach plików, folderów etc?
    Po za tym zmianę trybu wykonujesz z poziomu radia czy komputera między zegarami?

Oba pen'y formatowałem jeszcze dziś na FAT32 w celu upewnienia. Jutro zobaczę co uda mi się zmienić w ustawieniach to dam znać

Mieszka w
    Zawiercie
    Auto

Domyślnie

Sytuacja wygląda następująco:
    W menu Media Player między zegarami mogę ustawić tylko i wyłącznie tryb odtwarzania, po wybraniu "folders - play all" mogę przechodzić joystickami na radiu i kierownicy góra/dół między folderami, lewo/prawo między utworami, więcej opcji nie mam, nie mogę nic zmienić (nawet wyłączyć odtwarzanie losowe i zapętlanie utworu - wg menu oba są na OFF, a działają) nadal też nic się nie wyświetla:
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150914_095828.md.jpg
Wyświetleń:	189
Rozmiar:	24.1 KB
ID:	178034  

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Może masz jakieś uszkodzone pliki? Może nawet nieuszkodzony plik, ale coś nie tak z jednym z nagłówków? Miałem podobny problem w Uconnect w Giuliettcie.
    Usuń połowę plików. Jak nie pomoże, to przywróć skasowane pliki usuwając drugą połowę. Jest tak samo?

Mieszka w
    Zawiercie
    Auto

Domyślnie

Wrzucam już na wszelkie sposoby, próbowałem wrzucić na próbę tylko 2-3 pliki po kilka razy, za każdym razem inne, raz w folderach, raz luzem, zmieniałem nazwy żeby nie było w nich nic dziwnego, podpiąłem pendrive który jeździ w Focusie na fabrycznym USB - za każdym razem to samo.
    Zastanawia mnie jeszcze ikonka synchronizacji/odświeżenia (te 2 strzałki), czy tam czasem nie powinno być ikonki USB?

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

To jest ikona powtarzania utworów jeśli się nie mylę. Ja dziś też sprawdziłem i faktycznie joystickiem w radiu góra/dół mogę zmieniać foldery, jednak na kierownicy mi to nie działa...
    Wyświetla nazwę utworu i czas oraz w odpowiednim trybie nazwę folderu.
    Spróbuj w trybie MediaPlayer nacisnąć prawą dolną gałkę i dać audio setings - tam powinny być te same opcje co w menu między zegarami.

Mieszka w
    Zawiercie
    Auto

Domyślnie

W ustawieniach audio mam regulacje tonów etc.
    Jak nacisnę gałkę to mam następujące menu:

Z tego co zauważyłem przeglądając instrukcję Blue&Me brakuje mi jeszcze w ustawieniach (w menu między zegarami) ustawień media player, mam rejestrację użytkownika, zarządzanie użytkownikiem i zaawansowane (kody), a MP nie.
    Czytając o podobnych problemach trafiłem na kilka sposobów, albo sprawdzić tagi plików (właśnie przygotowałem 3 pliki z czystymi tagami - jutro sprawdzę), albo ostatecznie odłączyć akumulator na chwilę, może Blue&Me się zresetuje.
    Ostatnio edytowane przez Rafal_TBI ; 14-09-2015 o 23:16