Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: 156 vs 166

Użytkownik Embrion
    Auto
    x

Domyślnie 156 vs 166

Na wstepie pragne sie przywitac (z racji 1 posta na forum)
    Wiem, ze temat pewnie oklepany... niemniej z racji dosc specyficznych kryteriow zamiescilem w osobnym watku.

Auto bedzie uzywane praktycznie tylko po miescie z wrecz symbolicznymi przebiegami. Mysle, ze jak zrobie 2-3tys. rocznie to bedzie i tak sukces Nie ma dla mnie znaczenia motor tzn. wolalbym benzyne, ale moze byc najbardziej podstawowy motor z danego modelu. Celuje raczej w wersje przed liftem (ze wzgledu na wyglad jak i cene starszych rocznikow).

Kwestie w, ktorych chce zebyscie mi poradzili to:

1.Ile trzeba zaplacic za PRZYZWOITY egzemplarz 166 i 156 (starsze roczniki i z "tanszymi" silnikami. Moze inaczej... od jakiej kwoty nie musze z gory zakladac, ze to jakis szrot albo pseudo okazja?

2.Jezeli juz kupie w dobrym stanie, wydam kase na "ekspotacje" i zrobie w niej wszystko na tip top(to co bylo do zrobienia w dniu zakupu). To po jakim czasie moge spodziewac sie kolejnych wydatkow poza eksploatacyjnych? Zaznaczam, ze przebiegi nie beda duze.

3.Jak ksztaltuja sie wydatki na czasci i ogolnie utrzymanie 166 vs 156? Wiadomo nie chce wymieniania wszystkich czesci... po prostu chodzi mi czy duzo drozej wychodzi utrzymanie 166.

z gory dzieki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Darus
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    166 2.4 jtd była, 156 fl sw 2.4 JTDm była, 166 FL 2.4 20v, 159 2.4 20v była, Giulietta 1.4 170 je

Domyślnie

Witaj kolego, miałem jedną i drugą więc trochę mogę na ten temat napisać. Koszt zakupu przy takich autach jest adekwatny do stanu danego egzemplarza. Tu już nie ważne czy to rok 1998 czy 2001, ważne czy nie było bite itp. Myślę, że poniżej 8 tys zł nie masz co szukać 166, sporo jest aut tańszych lecz wymęczonych. 156 kupisz łatwiej i taniej oraz jest tańsza w eksploatacji. Najlepiej szukaj auta od klubowicza, zawsze to większe prawdopodobieństwo, że nie wsadzisz drugie tyle co cena zakupu na dzień dobry. przy 166 warto się zastanowić nad 2.4 jtd ale przy twoich przebiegach to faktycznie chyba skupiłbym się na 156 w TS.

Uprawnienia