Panowie mam taki problem z moją Alfa napisze wszystko w jednym temacie żeby nie zaśmiecać otóż to Alfa na biegu jałowym drży silnik przenosi wibracje na kierownice i budę górna poduszka od kielicha wymieniona następny problem to skrzynia jak jest zimno ciężko wchodzi jedynka przez chwile później normalnie ale jak wrzucam jedynkę albo wsteczny słychać takie uderzenie jakby skrzynia o coś walnęła czasami też tak jest podczas jazdy ostatnio czasami zgrzyta mi trójka czy to wszystko możliwe o brak oleju w skrzyni albo trzeba wymienić ? kiedyś o tym czytałem Jak ruszam albo zmieniam bieg w przedziale 1500-2000 obrotów Alfa drży cała najbardziej na trójce i jak jadę na biegu puszczę gaz słychać takie uderzenie tak samo jak dodam gazu zauważyłem że pękła mi osłona od przegubu wewnętrznego z prawej strony i wywaliło cały smar "wszystko brudne" i silnik troszeczkę za głośno chodzi albo mi się wydaję może dlatego że nie mam osłony silnika i nadkoli musiałem ściągnąć ale nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ nie ukrywam że to wszystko troszeczkę mnie denerwuję jak jeżdżę strzela albo drży a jak stoję telepie za pomoc dzięki wielkie![]()