Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Alfa 159 Legnica 20900zł proszę o opinie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar shorty1988
    Mieszka w
    Rawicz
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM 2005r

Domyślnie Alfa 159 Legnica 20900zł proszę o opinie

Witam

Przymierzam się do obejrzenia tego autka:
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ybxIZ.html

Co o nim sądzicie? Przebieg na 100% nie oryginalny, widzę że tył chyba grzebany (były wersje z 2 tłumikami?) i coś z przodem wydaje mi się nie tak...
    Jest ktoś z okolicy aby obejrzeć autko? Mam nieco do właściciela a nie chciałbym jechać na marne
    Z góry dzięki za odpowiedz

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar shorty1988
    Mieszka w
    Rawicz
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM 2005r

Domyślnie

pomoże ktoś?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Reloaded
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa 159 2,4

Domyślnie

1. 1.9 nie wychodziły z końcówkami wydechów po dwóch stronach - a tym bardziej nie miały ich zakrzywionych jak w VAGach TDI. Ale to nie koniecznie musi źle świadczyć, może fanaberia poprzedniego właściciela.
    2. Na obu przednich błotnikach brakuje niebieskich nalepek "Giugiaro Design". Wątpliwe, aby ktos je zdejmował celowo, zazwyczaj padają ofiarą lakiernika-niechluja
    3. na przednich -prawych drzwiach widać ślady cieniowania pod kolor (zdj. 1 i 4), czyli lakierowany był przód samochodu, odcień wyszedł totalnie inny i drzwi poszły na cieniowanie, co też się nie udało, bo granica na drzwiach aż razi w oczy. Do tego nie pasuje kolor błotnika przedniego-prawego do słupka, co potwierdza moją teorię.
    4. zderzak na zdjęciu nr 1 aż płacze swoją krzywizną i poziomem rzeźby.

Moje teorie nie są wyssane z palca, jestem blacharzem-lakiernikiem i parę aut sprzedałem. Zdjęcia niesamowicie potęgują wszelkie niedociągnięcia w odcieniach, na żywo tego cieniowania może w ogóle nie być widać przy kiepskiej pogodzie.
    Do tego byłbym bardzo czujny oglądając wnętrze, a zwłaszcza deskę rozdzielczą, skoro robiony był przód auta. "Regeneracja" wystrzelonych desek jest tak popularna, że ręce opadają. Widziałem ich już kilka-kilkanaście i większość, na pierwszy rzut oka, jest nie do rozpoznania nawet dla kogoś znającego się na temacie, trzeba wiedzieć gdzie i czego szukać.
    A że konsola do 159 parę groszy kosztuje, to regeneracja jest dla handlarzy idealnym rozwiązaniem. Sam jechałem 300km żeby takie "cudo" zobaczyć na żywo.
    Różnice widać przy ewentualnym wypadku - jeżeli już w ogóle poskładana poduszka wystrzeli, to pasażer dostaje w ryj szpachlówką i resztkami skóropodobnej okleiny.