Witam. Mam dylemat, szukam większego auta a nie chce schodzić z alfy bo sobie tego nie wyobrażam. Więc zastanawiam sie nad zamianą 156 1,9JTD na 166 2,4JTD. Problem w tym że nie znam tej drugiej w ogóle.
Witam. Mam dylemat, szukam większego auta a nie chce schodzić z alfy bo sobie tego nie wyobrażam. Więc zastanawiam sie nad zamianą 156 1,9JTD na 166 2,4JTD. Problem w tym że nie znam tej drugiej w ogóle.
Ja miałem AR 156 2,0 TS i zamieniłem ją na AR 166 2,4
Jest większa wygodniejsza silnik się świetnie sprawuje, ale 156 była zwinniejsza
Ogólnie jeżeli chcesz wiekszy samochód to polecam AR 166
Właśnie o chodzi mi o wygodę ale jak wygląda spalanie bo napewno nie tak jak w mojej 156 z 1,9.
Jezdzilem 166 pare miesiecy, na - napewno czesty problem z miejscem parkingowym, na + wiekszy komfort. 156 ma + za zwinnosc i zbieranie. W blizniaczych silnikach 166 spalila okolo 1,5 litra wiecej.
Kolego częsci do 166 są dużo droższe niż do 156.Porównaj sobie np elementy zawieszenia np wachacze dolne,górne.Do 166 są dużo droższe niż do 156,a na naszych drogach co jakis czas czeka je wymiana
No tak ale to inna klasa samochodu, jak szukasz limuzyny, ja prawde mowiac w Lancie bym poszedl, ale to oczywiscie tylko moje zdanie. Mi 166 nie podeszla, ale to nie zmienia faktu ze jest piekna.
Dzięki za opinie i podpowiedzi, powodów do rozmyślań mi nie brakuje, może 156 sw...
SW to tylko kombi z nazwy, bo pod wzgledem walorów ładunkowych nie ma to auto nic wspólnego z kombi, wąska szczelina załadunku, zresztą.... caly bagażnik mały.... ale za to najładniejsze kombi według mnie![]()
Ostatnio edytowane przez _cichyy_ ; 11-04-2009 o 21:51
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
156 na ulicy nie robi na nikim wrażenia, 166 wydaje się nadal pewnego rodzaju rarytasem na naszych drogach, ale to moje własne zdanie...
Pozdrawiam
No nie wiem, co do tego wrażenia, może akurat takich emocji inni kierowcy nie odczuwają ale ewidentnie widać jak ich wzrok przez chwile skupia się na mojej skromnej 156. Ale to odruch bezwarunkowy i wcale im sie nie dziwie. no a 166 to fakt duża fura.