-
Użytkownik
Rowerzysta
Cos nie tak z geometria ?
Witam. Gdy jade i puszcze kierownice to sciaga mi alfe w prawo tak samo przy hamowaniu a gdy chce podczas jazdy wyprostowac kierownice to odrazu kierownica skreca troche w prawo. A uczucie jest takie jakby byla na gumce i zeby ja wyprostowac musze naciagnac a jak puszczam to odskakuje w prawo. Dziekuje za pomoc.
-
Użytkownik
Pirat drogowy
-
Przede wszystkim sprawdź jak ciśnienie w oponach
Wyryte rantem felgi
-
Użytkownik
Rowerzysta
Cisnienie sprawdzane nie wiem czy przypadkiem zaciska nie puszczaja całkowicie.
-
Po dłuższej jeździe sprawdz nagrzanie zacisku czy felgi. A może wjechałeś w dziurę i zawiechę skrzywiło?
-
Musiałby w niezłą dziurę wjechać żeby mu zawiechę wygięło. Z resztą najpierw by felgę wygięło, a jak nie ma bicia na kierownicy przy większej prędkości to raczej nie to
-
Miałem to samo, jeszcze 2 tyg temu, zbieznosc do ustawienia.
-
Użytkownik
Rowerzysta
Chyba sie wybiore na ustawienie zbieznosci i jutro sciagne kolo zeby sprawdzic zaciski. A powiedzcie mi jeszcze jak wymienic zarowki w panelu klimatyzacji bo nie moge zdjac radia ciagne i nie chce wyjść a i czy da sie podlaczyc subwoofer bose do seryjnych glosnikow i radia nie posiadam pakietu bose.
Ostatnio edytowane przez drafter ; 10-11-2015 o 20:01
-
Wiesz co jeszcze zrób, póki kasy nie zostawiles nikomu, zmień przednie koła miejscami. Prawe<->lewe i wtedy sprawdź czy sciaganie teraz jest na przeciwna stronę. Jak tak to winowajca jest opona. JAk dalej będzie to samo to zbieznosc ustaw
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Od złej zbieżności nie będzie ściągać ewentualnie kierownica będzie krzywo, sprawdź opony, później zostaje zawieszenie ( sprawdzenie kątów , luzów etc.)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia