Witam posuzkuje kogos kto zna sie na tego typu zabiegach, mianowicie silnik 1.9 JTDm 150 km Alfa 159 2006 rok chciałbym usunąc te klapy? Najlepiej w poblizu Bydgoszczy, Tucholi, Świecia itd ... i Jaki jest koszt mniej wiecej tej operacji?
Witam posuzkuje kogos kto zna sie na tego typu zabiegach, mianowicie silnik 1.9 JTDm 150 km Alfa 159 2006 rok chciałbym usunąc te klapy? Najlepiej w poblizu Bydgoszczy, Tucholi, Świecia itd ... i Jaki jest koszt mniej wiecej tej operacji?
Cześć, ja jestem ze Świecia. Kolektor zamówiłem od poliftowej 156 bez klap, kupiłem MPPS'a, zgrałem mapkę i wysłałem do Cinsoft, potem wgrałem zmodyfikowaną mapkę i wszystko śmiga do dzisiaj. Kolektor zmienisz w każdym warsztacie ale jest z tym trochę roboty. Używany kolektor kupisz za 250/300zł, 100/150zł program i z 200zł za wymianę kolektora, przyda się też nowa uszczelka 50zł. Stary kolektor sprzedasz za +/- 300zł.
Jakby co to służę kabelkiem ELM i MPPS.
W Bydgoszczy jest Krzysiek, który pracuje w Hondzie ale jeździ tylko Alfami. Mnie po zakupie zaślepiał EGR, sprawdzał kolektor, wyrzucał DPF i zmieniał mapę wraz z hamowaniem. Cena takiej zabawy to jakieś 1500-2000 zł, aczkolwiek jest to kolega mojego ojca więc mógł mi dać jakiś upust (tego akurat nie wiem). Jak chcesz to zapytam o nr tel.
W Toruniu Ital Performance.
Do usunięcia klap nie potrzeba ingerencji w soft. Zostawią się podłączone sterowanie i tyle. Mnie ta operacja kosztowała 50 zł spawanie, 70 uszczelka i robocizna 300. W następnej Alfie sam usunę...tyle tylko, że ta którą kupiłem teraz ma 130 tys i świeżo wymieniony kolektor...na nowy.