Panowie, szukam szukam i podobnego wątku na forum nie mogę znaleźć. Od 2 tygodni podczas ruszania na zimnym silniku zaczyna drżeć skrzynia. Drgania są dość mocne bo czuć ja w karoserii. Drgania występują tylko na zimnym silniku tylko w momencie "zaspzreglania" skrzyni z silnikiem, po rozgrzaniu jest ok zdarza się okazyjne szarpnięcie przy zmianie biegów podczas jazdy.
po kolei:
1. Marzec luty 2015 zmieniony komplet sprzęgła (wysprzeglik też) Valeo razem z wymianą płynu i odpowietrzeniem
2. Poduszki od silnika i skrzyni (komplet) wymienione jakoś sierpień wrzesień tego toku nie pamiętam dokładnie
Więc obstawiam że to nie to co powyżej, na nowym sprzęgle i wysprzegliku mam zrobione jakieś 15k km
Pedał sprzęgła jest miękki przez 2-3 cm podczas naciskania ale jeżeli stopa i pamięć mnie nie mylą jest tak od początku jak ją mam (3 lata)
Jak na moje nic od silnika - obroty nie spadają, silnik się nie dławi, nawet jak dodam gazu to szarpie tak samo.
Nie ma różnicy czy na zewnątrz 0 stopni czy 10 (wyjazd z hali garażowej) efekt na zimnym zawsze ten sam.
Wole zapytać najpierw na forum bo chce to załatwić zanim coś sie rozpierniczy a mój zaufany mechanik jest na L4 przez najbliższy miesiąc:/ i nie chce się naciąć u innego.