Czy ktoś się orientuje jakie powinno być ET przy feldze 18" w AR 166? Wg instrukcji obsługi ciśnienie powinno wynosić 2,7 bara, tyle pompujecie do swoich samochodów czy mniej?
Czy ktoś się orientuje jakie powinno być ET przy feldze 18" w AR 166? Wg instrukcji obsługi ciśnienie powinno wynosić 2,7 bara, tyle pompujecie do swoich samochodów czy mniej?
oryginalna felga ma 36,5 i ciśnienie tak jak wyszperałeś w instrukcji. ja jeżdżę na takim ciśnieniu
wczoraj ściągnąłem z alfy 17-stki i ET mają 41 (oryginalne koła AR), widzę że rozbieżności są dość duże i wychodzi na to że alfa chętnie przyjmie każdą felgę![]()
jezeli mowimy o 166 z brembo to nie tak 'chetnie' zalozymy kazda felge ze wzgledu na duze zaciski z przodu,tyl spoko.
moje oryginal '17 maja 7,5 szerokosci i ET42,przy '18 szerokosc jest przewaznie 8 i ET musi byc mniejsze,przynajmniej 38.
Nie powiedziane ze tez wejdzie poniewaz trzeba takze wziazc pod uwage ksztalt ramion felgi,im prostsze ramiona tym gorzej.Nielatwo znalezc odpowiednie alu,ktore by sie spodobaly.
duzo zalezy od opony jaka chcesz zalozyc bo inne powinno byc cisnienie przy oponie np 45 a 60 aby nie zniszczyc (pokrzywic) felg ja np u siebie na oponach 45 mam tyl 2.3 a przod 2.8 bara z tym ze mam 16cali
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
ja mam 225/40/18 i ET 45. Felga do auta pasuje , nic nie ociera tylko trochę dziwnie się jeździ dlatego chce założyć dystans z tym że jeszcze nie wiem jaki. Właśnie dlatego pytam jakie powinno być ET przy feldze 18".