Witam , mam kilka pytań :
Na początku chciałbym podnieść moc w alfe ze 110konnym dieslem , myślę zmianie dolotu i większym IC . Silnik jest w miarę dobrym stanie nie bierze oleju na 15tkm do nominalnego 4,7l dolałem może 0,2l , turbo nie ma luzów na osi , po nocy przy -10C dla testu bez grzania świec odpaliła bez problemu.
Pytanie 2 ostatnio "dla jaj" zrobiliśmy tzw. "draga" z kolegą on ma Audi A3 1.6 TDI chipowane do 140KM 350 NM i Alfa przegrywała no o grubość zderzaka . Boje się że już coś tam jest założone jakiś box ale nie mogę nigdzie go znaleźć , gdzie można go szukać .
Pytanie 3 Czy oryginalna dwumasa da radę z podniesieniem mocy ? Teraz mam 210tkm i nie hałasuje ani nie szarpie , w 2 samochodzie (golf V 1.9 TDI 105KM 2008) dwumasa do wymiany była przy 203tkm . Sprzęgło wymieniał poprzedni właściciel niestety tylko samą tarczę i łożysko .
Pytanie 4 jakie koszta ewentualnie mogą być tej zabawy oglądałem tematy na forum i myśle o IC Fmic dolot bym ze znajomym ogarnął pozostaje mapowanie jestem z okolic Bydgoszczy może ktoś poleci jakiś zakład .
Z góry dzięki za podpowiedzi . Pozdrawiam Przemek .