Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Alfa 166 fabryczny zestaw głośnomówiacy

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar kamilus166
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    alfa romeo 166

Domyślnie Alfa 166 fabryczny zestaw głośnomówiacy

Witam wszystkich
    Przepraszam, jeśli powtarzam temat, ale nigdzie nie dokopałem się do informacji rozwiązujących mój problem.
    Dotyczy on podłączenia mikrofonu w podsufitce w 166 przed FL. Nie mogę dojść jakie kable powinny być wpięte do tego mikrofonu. Wiązka idąca słupkiem do podsufitki posiada następujące wtyczki:
    2 szt wtyczki do oświetlenia pod ,, słoneczkami''
    wtyczkę od oświetlenia centralnego
    wtyczkę pod lusterko wsteczne
    wtyczkę pod czujnik deszczu
    wtyczka od szyberdachu
    zostają mi jeszcze dwie wtyczki, które do niczego nie pasują:
    czarna 3pinowa, w która wchodzą dwa przewody czarny i brazowofioletowy środkowy pin pusty
    mala czarna 2 pinowa (identyczna jak do oświetlania pod osłonami przeciwsłonecznymi) dwa przewody żółty oraz czarny.
    W panelu jest jeszcze przycisk do szyberdachu, w który ktoś wlutował przewody. Wtyczka od zestawu głośnomówiącego, której mi brakuje jest identyczna jak ta od oświetlenia centralnego idealnie pasuje i tez 3 pinowa.
    Z góry dziękuje za pomoc

Użytkownik Rowerzysta Avatar Chyzioslaff
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    jest 2x166, Avensis T27, Passat B4

Domyślnie

Napisz dokładnie jaką wersję masz swojej alfy. Spotkałem się już z różnymi wersjami panelów i wiązek. W panelu jest jeden lub dwa mikrofony piezo i 3 kierunkowe. W tej 166 którą mam teraz na warsztacie w panelu mam tylko jeden mikrofon piezo. W tej którą jeździ żona mam panel z dwoma mikrofonami piezo i 3 kierunkowymi. Mikrofony kier. w tym panelu podłączone są wtyczką 3 pinową do samego panelu( taka jak do światła wew) natomiast w obu panelach mikrofony piezo. podłączone są wtyczka dwupinową na kablu (z panelu wychodzi pomarańcz i czarny w żeńskiej wtyczce z wiązki żółty i czarny w męskiej). To właśnie ją musisz mieć podłączoną żeby móc korzystać z telefonu. Co do kabli od szyberdachu to tak ma być, one są tam fabrycznie tak wlutowne.

Mam zdjęcie jk powinien wyglądać mikrofon w panelu ale nie mogę go dodać. Jak coś pisz na priw.

Maly edit odnośnie głośników bo mi sie coś pomyliło.
    Ostatnio edytowane przez Chyzioslaff ; 15-12-2015 o 17:23
    HSF3Design

Projekty, prototypowanie, wydruki 3D

NOCTUO - filamenty do druku 3D

email: duzepuzzle@gmail.com

mam:
    Auto projekt: AR166 3.0 CF2 '99 Blu Odissea
    Daily: AR166 2.0 V6 TB '99 Aurora
    na części:
    AR166 3.0 CF3 '02 - srebrne

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar kamilus166
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    alfa romeo 166

Domyślnie

Witam dzieki za odpowiedz teraz juz wiem jak to ogarnac bez sposobu prob i bledow Nikt nie dojdzie jaka to wesja poprzedni wlasciciel doposazal ja i byl chyba elektrykiem eksperymentatorem . Z fabryki wyjechala jako 2.0Ts , teraz 2,4jtd Nie wiem czy byl jeden dawca czesci, ale teraz ma skory Momo bez pamieci, telefon, navi, dsp i jeszcze pare innych dodatkow. Moj panel ma 3 mikrofony- centralny podobno od telefonu i dwa boczne od alarmu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Chyzioslaff
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    jest 2x166, Avensis T27, Passat B4

Domyślnie

Dokładnie tak jest. Kierunkowe są od systemu alarmowego i są 3. Centralny i dwa kierunkowe. Do tego jeden lub dwa piezo od głośnomówiącego. Ja mam dwa piezo połączone równolegle ale to tylko w mojej tak widziałem. Ja u siebie też robię mix wszystkiego co się da. Doposażam ją na maksa ale mam dawców więc jest łatwiej. Ja u siebie jeszcze miałem problem z wiązką za ICS. W serji mojej elektryki nie było telefonu w ICS tylko opcja na słuchawkę pod podłokietnikiem. Musiałem szukać kabli we wtyczce za ICS żeby mikrofony od głośnomówiącego działały bo seryjnie nie były wpięte. Nie wiem czy to niedopatrzenie poprzedniego właściciela czy tak w serii wychodziło.
    HSF3Design

Projekty, prototypowanie, wydruki 3D

NOCTUO - filamenty do druku 3D

email: duzepuzzle@gmail.com

mam:
    Auto projekt: AR166 3.0 CF2 '99 Blu Odissea
    Daily: AR166 2.0 V6 TB '99 Aurora
    na części:
    AR166 3.0 CF3 '02 - srebrne