Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Temat: Wycena Auta

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Adamek24
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM 07r.

Domyślnie Wycena Auta

Słuchajcie, szczerze zastanawiam się nad sprzedażą swojej Alfy. Problem w tym, że jest to moje pierwsze auto i ciężko jest mi je odpowiednio wycenić. Całkiem sporo na nią wydałem przy zakupie +wkład typu rozrząd, filtry różne usterki itp. Jestem drugim właścicielem auta, kupiłem je w maju 2015. Przy ładniejszej pogodzie wrzucę zdjęcia i postaram się w miarę opisać wyposażenie Z góry dzięki. Może przy okazji znajdzie się jakiś chętny ;D

Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Na forum się już pochwaliłeś, że niedomaga a teraz piszesz o sprzedawaniu Lepiej znajdz przyczynę i napraw a będziesz się cieszył z auta bo kasy włożonej do tej pory nie odzyskasz. Nie ma sensu sprzedawać komuś auta, które w zasadzie nie jest sprawne do końca bo dlatego później takie opinie krążą o alfie. Napraw i się ciesz z auta bo przy sprzedaży stracisz dużo i nie wiem czy to ma sens...

Użytkownik Świeżak Avatar altexperte
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V oraz 166 JTD 2.4 10V

Domyślnie

Cytat Napisał Adamek24 Zobacz post
    Całkiem sporo na nią wydałem przy zakupie +wkład typu rozrząd, filtry różne usterki itp.
    Nikt tego nie doceni. Nie odzyskasz tych pieniędzy. Jak sprzedasz za tyle PLN za ile kupiłeś oryginalnie to będzie fart. Ktoś kto przyjrzy się autu, zwróci prędzej uwagę na te niedomagania i będzie targował na tej podstawie cenę.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Ciekawy sposób na ogłoszenie sprzedaży.

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

tak jak jeden przedmówca pisze, napraw ją i albo się nią ciesz albo wtedy sprzedaj.
    Ja np. zawsze naprawiam auta (to znaczy, robię to co akurat trzeba zrobić w aucie przy danym przebiegu + jak coś wyjdzie, ostatnio robiłem rozrząd, reg. zaw, pompa, paliwa.
    oczywiście będziesz miał pytania kto robi auto i je sprzedaje ale z drugiej strony jak będzie sprzedawał z niedomaganiem to raczej będzie miał mniej chętnych.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Adamek24
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM 07r.

Domyślnie

Nie, nie.. to nie tak, że auto szwankuje i chcę sprzedać. Wszystko co jest nie tak będzie zrobione i to w najbliższym czasie. Nie wcisnę komuś czegoś, czego sam bym nie chciał Bardziej chodzi mi o stosunkowo wysokie ceny za części i niskie zawieszenie

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Wchodzisz na allegro czy gdzieś indziej, patrzysz ile chodzą auta z tego rocznika, z tym silnikiem, przebiegiem i wyposażeniem. Wyciągasz średnią. I jeśli auto ma mniejszy przebieg niż inne, to wołasz więcej. Jeśli auto ma super historię serwisową i naprawdę jest dofinansowane, też dodajesz więcej (ale nie ma co liczyć na to, że odzyskasz wkład).

Swoją drogą, to jeśli już ją wypieścisz, to głupio od razu sprzedawać, kupować inne auto (np. klasyczne sportowe auto - Golf ) i zaczymać całą zabawę od nowa. Jeździsz cały czas po gruntówkach, że narzekasz na za niskie zawieszenie?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar elgritone
    Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Cytat Napisał Adamek24 Zobacz post
    Nie, nie.. to nie tak, że auto szwankuje i chcę sprzedać. Wszystko co jest nie tak będzie zrobione i to w najbliższym czasie. Nie wcisnę komuś czegoś, czego sam bym nie chciał Bardziej chodzi mi o stosunkowo wysokie ceny za części i niskie zawieszenie
    Hehe jakoś Ci nie wierzę w to tłumaczenie, sorry

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

Skoro się nie psuje i jest takie super to co Cię ceny części obchodzą? Moja była wystawiana już z 3 razy w ciągu 2 ostatnich lat i za każdym razem po tygodniu usuwam ogłoszenie bo nie jestem w stanie rozstać się z nią, mimo że potrafi mnie czasem mocno zdenerwować. Płakał bym bardziej niż za własną babą. Licząc zachcianki , moje wymysły i rzeczy konieczne do zrobienia w tej chwili nie odzyskał bym nawet chyba połowy wydanych pieniędzy. Będzie do zdechu chyba. Niskie? Ja swoją -40mm z uśmiechem równam koleiny ;D

Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Ceny części są wysokie? Ja tam się nie zgdzam Porównanie mam do innych aut i nie twierdze, że części są turbo tanie, ale nie są też jakoś bardzo drogie - w końcu to fiat