Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Blue&Me Ciagłe losowe odtwarzanie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie Blue&Me Ciagłe losowe odtwarzanie

Witam

Taka kwestia mnie trapi od samego początku używania Alfy z tym magicznym systemem Blue&Me ma ona wejscie na pendrive na środkowej konsoli oznaczone logiem Windows i wszystko w pożądku problem jest tylko taki ze na pendrive (Sandisk niski profil 16GB) choć mam samą muzykę ok 160 plików czyta mi tylko ok 20 i to jeszcze w losowej kolejności bez żadnej alfabetycznej możliwości odtwarzania i jeszcze denerwuje że za każdym razem jak wyciagne pendrive to zczytuje inne pliki i inna muzyka odtwarzana jest znów w innej kolejnosci. Można temu jakoś zaradzić? Pendrive sformatowny w FAT32 używany tylko dla muzyki. Blue&Me w wersji nie wiem jakiej ale na pewno po angielsku a komunikaty po włosku niestety. Słyszałem o jakiś playlistach ale kiedys wrzuciłem tą playliste na pena wraz z muzyką stworzoną przez Playlist Creator ale nic to nie dało chyba że to jakoś inaczej sie robi. Pomoże ktoś?

Pozdrawiam

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Zaniemyśl
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1,6 JTDM 2008

Domyślnie

Gdzieś czytałem że Blue&Me ma problem z pendrivami większymi niż 8GB, może spróbuj z mniejszym?
    Może muzyka jest w formacie nieobsługiwanym przez Blue&Me?
    Ja mam u siebie pliki MP3 w kilkunastu folderach posortowane względem wykonawców na pendrive 8GB i wszystko śmiga, chociaż zauważyłem że kiedy wybiorę opcję odtwarzania losowego to ciągle słyszę kilkadziesiąt tych samych utworów. Zamiast playlist spróbuj wrzucić część plików do osobnego folderu i w menu w Media Player wybrać pozycję "folder".

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

No właśnie na pendrive 8GB też próbowałem i mało coś to dało spróbuję z tymi folderami bo tego nie próbowałem. Fajne niby te Blue&Me ale problemów też przysparza

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Zaniemyśl
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1,6 JTDM 2008

Domyślnie

Blue&Me to niestety najbardziej niedopracowany element w tym samochodzie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

Będę próbował i dam znać. Jeszcze jedno pytanie czy przez aktualizacje można uwalic centralke czy to raczej nie możliwe? Zmieniłbym język. Zresztą problem który miałem z komputerem pokładowym nadal nie znikł bo doładowania w trybie s nadal nie pokazuje..

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

Porobilem foldery nadal to samo zrobiłem nawet playliste i to też nie pomogło już nie mówię o tym że odtwarza losowo to jeszcze nie ma Wszyskich utworów i to największy problem..

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

Ok temat do rozwiązania dziś rozwiązalem problem jeszcze kwestia tego jaki format jest akceptowany przez blue and me? Bo mam piosenki które są mp3 konwertowane w takie same bitrate i wszystko takie same jak te które są odtwarzane a one się nie odtwarzaja... Dlaczego raz mp3 320 kbps jest odtwarzane a raz nie? Słyszałem że odtwarza tylko 192 kbps ale tych również nie otwiera wszystkich.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giullietta 2,0 JTDM 170KM

Domyślnie

Najlepiej przekonwertuj utwory na MP3 ze stałym bitrate'em 128kbps lub 192kbps, Foobar2000 polecam do tego celu. Posprawdzaj, czy nie ma tam utworów ze zmiennym bitrate'em lub w innych formatach niż MP3. Ja używam pendrive'a Kingston DTMCK 32GB, mam kilkadziesiąt folderów i wszystko działa dobrze.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

Aktualnie sprawa wygląda tak foldery potworzone widzi ładnie utwory w większości już też. Dziwne bo wozi nawet utwory 320kbps i normalnie je odtwarza więc póki co problem rozwiązany

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170

Domyślnie

Ja mam podobny problem... Julka 2010 rok, radio normalne, bez navi. Wkładam pendriva, odtwarza normalnie, ale nie przechodzi do kolejnej piosenki, a odtwarza cały czas tą jedna ... Muszę z kierownicy albo z panelu radia zmieniać na kolejna ... Jakieś pomysły?