Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa Romeo 147 1.9 JTD Książenice

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 150KM

Domyślnie Alfa Romeo 147 1.9 JTD Książenice

Kolejna 147 którą jestem zainteresowany i możliwe, że jutro bądź pojutrze wybiorę się na oględziny :

http://olx.pl/oferta/samochod-osobow...5-ID80Z8L.html

Chyba, że ktoś już ją oglądał i może podzielić się spostrzeżeniami. Na zdjęciu wydaje mi się jakby tylne, prawe drzwi były innego koloru...Druga sprawa to zawieszenie. Tył nie jest zbyt wysoko?? Spryskiwacze lamp przednich występowały bez xenonu ??

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Sprywkiwacze lamp wystepowaly bez ksenonu

wyklekotał i zadymil JTD

Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 150KM

Domyślnie

sebawroc dzięki. Zazwyczaj spryskiwacze reflektorów kojarzyły mi się jedynie w połączeniu z xenonem. W ogóle udało mi się uzyskać zdjęcia silnika po uprzednio zdjętej pokrywie. Zerknijcie proszę i napiszcie czy to może być coś poważnego, bo wyraźnie widać wycieki (oleju?) :

Ostatnio edytowane przez KubaR ; 16-01-2016 o 21:56

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Mokro przy wtryskiwaczach (paliwo) i przy vacu.
    Byla 156 2,0 TS,
    była 156 2,4 20V
    była 156 1,9 16V
    jest 159 1,9 16V
    była giulietta 2,0 IMOLA
    jest giulia 2,0

Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 150KM

Domyślnie

Czyli rozumiem, że wtryskiwacze "leją" . I tutaj podejrzewam będzie już loteria czy pomoże wymiana samych podkładek/uszczelek czy będzie trzeba sięgnąć głębiej w kieszeń :/
    Nie chciałbym zaczynać przygody z alfą od serwisu, bo to nie wróży nic dobrego Z tego co mówił sprzedający wymiany wymaga silniczek tylnej wycieraczki, linki ręcznego, kupno radia ( bo podobno nie było ) , wymiana bądź prostowanie błotnika lewego + lakierowanie, alufelgi z ogłoszenia są za dopłatą (opony na nich nie nadają się do jazdy) i jak się okażę, że te wtryski są padnięte to chyba cena nie będzie adekwatna do rocznika.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Prędzej są do wymiany podkładki uszczelniające pod wtryskami - groszowe sprawy. Możliwe że było coś robione przy silniku i mechanik musiał wyciągać wtryskiwacze i nie założył nowych podkładek i dlatego jest wyciek.

Użytkownik Embrion Avatar WojtZ
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 16TS

Domyślnie

Cytat Napisał KubaR Zobacz post
    Kolejna 147 którą jestem zainteresowany i możliwe, że jutro bądź pojutrze wybiorę się na oględziny :

http://olx.pl/oferta/samochod-osobow...5-ID80Z8L.html

Chyba, że ktoś już ją oglądał i może podzielić się spostrzeżeniami. Na zdjęciu wydaje mi się jakby tylne, prawe drzwi były innego koloru...Druga sprawa to zawieszenie. Tył nie jest zbyt wysoko?? Spryskiwacze lamp przednich występowały bez xenonu ??
    Spryskiwacze występowały, a zdjecia takiej jakosci, ze trudno kolor ocenic... no i szkoda ze fabrycznego radia nie ma

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 150KM

Domyślnie

sebawroc podobno coś tam było grzebane w silniku przy wtryskach także możliwe, że masz rację i podkładki załatwią sprawę.
    WojtZ zdjęcia są robione chyba kalkulatorem. Żeby było śmieszniej poprosiłem o dodatkowe zdjęcia i oczywiście je uzyskałem...robione w garażu gdzie nic nie widać Dodać trzeba, że te fotki z ogłoszenia są nieaktualne i wykonane najprawdopodobniej około 3 lata temu. Wtedy obecny sprzedający wszedł w posiadanie tego auta. Akurat na jednym z garażowych zdjęć są zupełnie inne tablice rejestracyjne.
    Ciężko uzyskać jakąkolwiek sensowną informację od sprzedającego. Albo się nie zna (tak jak twierdzi) albo udaję, że się nie zna. Ciężko mi znaleźć w tygodniu czas ze względu na pracę by pojechać i obejrzeć ten samochód.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia