Witam mam pytania :
Czy jeżeli mam błąd
P0404 EGR - Brak sygnału - to pomoże zaślepienie dziada ? Objaw taki po pojawieniu się błędu zgaszeniu osiołka odpaleniu poziom otwarcia zaworu przy dodaniu gazu ustawia się na 100%. Po wyskoczeniu błędu ustawia się na 1% i się nie zmienia
Dodam też że ostatnio po mocniejszej stałej jeździe bez zatrzymywania się jazda na 5tym biegu pow 20 km po zatrzymaniu się , szarpie na niskich obrotach jest to dość
drażniąca sprawa bo się niesie na budę.
P0704 - Niespr. sygnał - poczytałem o tym błędzie i (chyba) znalazłem rozwiązanie . Czujnik przy pedale wgl go nie dotyka przy wciśnięciu ani wypuszczenie prawdopodobnie się wysunął.
Co odpalenie i krótką przejażdżkę ponownie się pojawia.
P0380 - Niski sygnał - Przekaźnik płytki grzejnej, termorozrusznika lub ECU podg... - będzie to coś ze świecami ? Auto w mrozy paliło bez większych problemów nigdy nie zawiodło. Z tego co czytałem zbyt dużo nie zrozumiałem jutro postaram się przeczyścić styki od przekaźnika ale co dalej jak błąd nadal bd ?
P1612 - Brak sygnału - Sterowanie przekaźnika podgrzewacza paliwa - podejrzewam że te dwa ostanie błędy mają coś ze sobą wspólnego bo mruga mi spirala .
No i lekko skaczą obroty od 848 do 851 niezależnie od temperatury silnika.
Są też przekłamania temperatury zew. gdzieś z 3/4 C
Wiem wiem znajdzie się szeryf że szukajka prawdę powie . To co znalazłem trochę nie jasno opisane było . Znam jak na razie podstawy i liczę na wyrozumiałość .
No i ostatnie najsmutniejszejak przywrócić przebieg z komputera na licznik .
PS:Głupi kabelsame złe rzeczy przez niego :V