Witam!
Staram sie wykryć różnicę ciśnienia mierzonego i oczekiwanego, wiec dziś "troche" czasu zleciało na grzebaniu przy rurach turbo i intercoolerze, przepustnicy, czyszczeniu odstojnika par i innego ogumienia, na koniec została odma. Jak sie okazało tu duże luzy których sie nie spodziewałem, gumowy wąż z mosiężną rurką wyszędł z odmy bez najmniejszego oporu, w srodku zostały plastikowy stożek rozporowy i chyba uszczelka.
Pytanie poco wszędzie cybanty szczelnie pozaciskane skoro tu zero szczelności, przypuszczam że albo uszczelki do wymiany albo cała odma, proszę o potwierdzeniem bo może sie nieznam...
Pytanie drugie - odkręcając górne 2 śrubki 8" i odpinając 2 górne gumowe węże (został tylko ten u dołu), nie byłem stanie tej odmy wyciągnąć, straszna ciasnota. Nie chciałem wypinać węża u dołu robiła się późna godzina a pora było ruszać w długą trasą do domu.. Czy coś tą odmę jeszcze trzyma oprócz tego węża u dołu? Czy ktoś próbował w 1.9 jtd to wyciągnąć i wyczyścić i czy w ogóle warte to jest zachodu?
Dla oferujących pomocną dłoń chciałem tu dać zdjęcia ale brak 10 postów.